2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jautājam: Vai gatavojat ziemai krājumus – konservus, salātus, ievārījumus, saldētus augļus un dārzeņus?

Jautājam: Vai gatavojat ziemai krājumus – konservus, salātus, ievārījumus, saldētus augļus un dārzeņus?


Olita Svilpe:
Jā! Es ziemai gatavoju daudz dažādus konservus un ievārījumus. Šogad izmēģināju jaunu recepti. Gurķu - sinepju salāti. Visai ģimenei ļoti garšoja. Recepti ņēmu no facebook. 


Inga no Jēkabpils:  Katru gadu gatavoju krājumus ziemai no visa tā, kas izaug pašas dārzā un siltumnīcā. Tie ir kompoti, ievārījumi, marinējumi, dažādi salāti, sulas, skābēti kāpostiņi, kā arī sasaldēju ogas. Pietiek gan pašai, gan radiem un vēl kādu uzcienāt.Vislabākais kompliments man ir bijis, ka kaimiņš ienākot manā pagrabā noteica: Te es ziemošu.  

Ļoti garšīgs lečo: 2- 2,5kg tomāti, 4kg paprika, 1glāze cukura, 2 ēdamkarotes sāls, 1/2 glāze augu eļļa, 1 tējkarote citronskābe.  


Guntis Vaivods: Manas konservēšanas prasmes aprobežojas ar burku un burciņu nogādāšanu no virtuves uz pagrabu un atpakaļ! Protams, arī baudīšana! Ģimenē gaumes ir dažādas, katram ir savi iecienītie konservējumi, tie tad arī tiek katram speciāli gatavoti. 


Egita Galiņa: Vasarā konservējam gurķus, vārām ievārījumus un saldējam ogas un dārzeņus. Pirms rudens saldētava jau ir pilna ar sviesta pupiņām, zemenēm, krūmmellenēm, sēnēm un citiem gardumiem. Saldēšanas process šķiet ļoti ērts un arī produkti augstvērtīgāki. Piemēram, šogad vairs nevārījām zemeņu ievārījumu, bet lielāko daļu zemeņu ražas sablenderēju ar cukuru un liku saldētavā. Gatavojoties pankūku cepšanai, rīta putras vārīšanai vai kādam saldēdienam, zemeņu kārbiņu laicīgi izņem no saldētavas un tad gardu muti notiesājam.


Ina Mazureviča: Jā, gatavoju visus iepējamos konservus, salātus, sēnes, izmantoju visu, kas izaug dārzā. Iemīļoti ģimenei ir tomāti želejā, paprikas lečo. Vienmēr padalos ar sagatavoto ar kaimiņiem un draugiem.

Atstājiet komentāru