2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jautājam: Kā Jūs svinat Lieldienas, kādas ir Jūsu šo svētku tradīcijas?

Jautājam: Kā Jūs svinat Lieldienas, kādas ir Jūsu šo svētku tradīcijas?


Rasma Draška:
Zaļajā ceturtdienā neko nenesu mājās no meža, lai čūskas nenāk mājās. Klusajā sestdienā pārdomājam dzīvi, sakārtojam domas un māju. Svētdien - olu krāsošana.


Lāsma Vindule: Svētku brīvdienās aicinu izmantot iespēju veltīt laiku un uzmanību savai ģimenei, iesaistīties kultūras pārvaldes vai sporta centra organizētajās aktivitātēs un doties pastaigā pa Jēkabpili svētku rotā, bet svarīgākais - pavadīt svētkus savai un tuvinieku veselībai droši un ievērot noteiktos ierobežojumus!


Ilze Samule: Mūsu ģimenē Lieldienās katrs krāso savu, īpašo olu, bet pēc tam visas pārējās. Krāsojam iepriekš savāktajās tumšajās un gaišajās sīpolu mizās, klāt piesienot ziediņus, lapiņas, skujiņas un grūbas. Ļoti interesantas sanāk, ja šādi sagatavotas ieliek neatšķaidītā melleņu kompotā un vāra. Protams, pēc kaulēšanās un pašu cepto pīrāgu baudīšanas, braucam šūpoties. Tāpat kā Ziemassvētki, arī Lieldienas mums ir skaisti ğimenes svētki un tādus jaukus, sirsnīgus, veselīgus tos novēlu arī visiem Jums.


Inga Cīrule:
Lieldienu neatņemama sastāvdaļa, protams, ir olu krāsošana. No rīta tiek krāsotas olas pēc vecās receptes, tas ir sīpolu mizās, uzliekam uz olas kādu lapiņu, vai zāles stiebriņu, ietinam marlē un metam zilo sīpolu mizās. Tad protams seko olu kauja un olu ēšana. Iepriekšējos gados, kā tradīcija bija izbraukt kaut kur ciemos, bet, diemžēl, šogad Lieldienas pavadīsim mājās, protams, ja būs labs laiks iesim pastaigāties. Lai visiem priecīgas Lieldienas!


Aija Rancova: Manas kultūras darbinieka Lieldienas, jau vairāk kā 20 gadu, paiet darbā. Arī šogad pie Viesītes kultūras pils rīkosim pasākumu - Lieldienu saspēle ģimenēm “Zaķim pa pēdām”. Neviltotais bērnu prieks, apmeklētāju pateicības vārdi – tie ir visīstākie Lieldienu svētki!

Atstājiet komentāru