2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jautājam: Kā vērtējat vienreizēja pabalsta - 500 eiro par katru bērnu - piešķiršanu?

Jautājam: Kā vērtējat vienreizēja pabalsta - 500 eiro par katru bērnu - piešķiršanu?


Inga no Jēkabpils:
Vienreizējo pabalstu bērniem 500 eiro vērtēju pozitīvi. Bet es uzskatu, ka šo pabalstu vajadzētu dot bērniem, kuru vecāki ir nonākuši krīzes situācijā. Pie viena gribēju pateikt, ka valdības uzliktie Covid -19 ierobežojumi nav devuši vēlamo rezultātu. Manuprāt, lielākā daļa ierobežojumu ir pilnīgi bez jebkāda pamatojuma un loģikas. Nāks vasara un cerēsim, ka vīruss zaudēs savu aktivitāti.


Svetlana Polijektova: Domāju, ka tas ir pareizi, jo daudzi cilvēki ir palikuši bez darba un bērniem ir nepieciešams lielākais atbalsts. Vecākiem ir lielāki izdevumi saistībā ar to, ka bērni neiet uz skolu. Man ir trīs bērni un visiem attālinātajām mācībām nepieciešams dators vai planšete, iespējams, ka iegādāsimies  datoru vai planšeti, lai visiem laiks nav jāsadala pie vienas ierīces. 


Viktors Katiņš: Man pašam ir divas mazmeitas, zinu, cik maksā bērnu apģērbs, apavi, interešu pulciņi un viss pārējais, tāpēc kopumā šo ziņu vērtēju pozitīvi. Tā ir pirmā reize, kad valdība ko tādu dara. Lai tā ir laba pieredze arī turpmāk. Diemžēl māc šaubas vai visās mājās nauda tiks izlietota bērnu labklājībai.


Daiga Zaķe: 500 eiro piešķiršanu vērtēju kā pierādījumu tam, ka bērni ir mūsu nākotne. "Dot naudu bērniem", manuprāt, ir TAISNĪGA metode, kā iepludināt finanšu līdzekļus valsts ekonomikā. Uzskatu, ka ģimenēm ar bērniem IR papildus jāpalīdz nestandarta vai grūtās situācijās, kāda ir arī šobrīd.


Anita Grandāne: Šobrīd vecākiem, kuriem ir skolēni un pirmskolas vecuma bērni ļoti daudz vajadzību un ir apsveicami, ka valdība piešķir šādu atbalstu. Manuprāt, vislielākais atbalsts vajadzīgs vecākiem, kuriem ir skolēni. Tas ir pozitīvi – 500 eiro par katru bērnu!

Atstājiet komentāru