2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

IZM piedāvā trīs scenārijus mācību darbam skolās no septembra: klātienē, daļēji vai pilnībā attālināti. Kurš no tiem, jūsuprāt, ir vispieņemamākais?

IZM piedāvā trīs scenārijus mācību darbam skolās no septembra: klātienē, daļēji vai pilnībā attālināti. Kurš no tiem, jūsuprāt, ir vispieņemamākais?



Ļubova un Emīls:
Ļoti ceru, ka mācības skolās notiks klātienē. Attālināti ir grūti gan bērniem, gan vecākiem. Bērns esot skolā mācību vielu var apgūt labāk.



Sintija:
Man nav īsti viedokļa šajā jautājumā. Taču, manuprāt, mācībām jānotiek attālināti, tā ir lielāka drošības sajūta, vai vismaz daļēji attālināti.



Jānis: Mana vēlme, lai bērniem ir iespēja mācīties klātienē, jo attālinātās mācībās nav cilvēciskā kontakta, kas ir ļoti svarīgi, lai izveidotos pilnvērtīga personība. Pedagoģiskajā psiholoģijā māca par nesaraujumu trījstūri- vecāki-bērns-skola, ja viens posms no tā tiek izņemts, izjūk viss modelis un cieš bērna izglītība un attīstība, kas nākotnē noteikti radīs nelabvēlīgas sekas.



Ilze: Protams, ka visprātīgāk, ja mācības skolēniem notiek klātienē, jo attālināti bērniem mācīties ir grūti. Mans dēls mācās otrajā klasē un iepriekšējā mācību gadā, kad bija attālinātas mācības bija grūti, liela slodze vecākiem, atnākot no darba es vai vīrs uzreiz pieslēdzāmies dēla mācībām, lai viņam palīdzētu.



Laura: Esmu par to, lai mācības notiek klātienē, jo ir vieglāk mācīties, ja tev māca un izskaidro vielu nekā, ja viss jāapgūst saviem spēkiem. Turklāt, mācoties klātienē, uzreiz ir atgriezeniskā saite, ja ko nesaproti – jautā un skolotājs atbild un izskaidro, nav jāgaida atbilde elektroniski.

Atstājiet komentāru