2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Vai atbalstat Sēlijas novada izveidi ar centru Jēkabpilī?

Vai atbalstat Sēlijas novada izveidi ar centru Jēkabpilī?


Santa: Nē, neatbalstu un nepiekrītu reformai, kur mazos novadus pievienotu Jēkabpilij vai Jēkabpils būtu Sēlijas novada centrs, ja tā notiks mazie novadi būs zaudētāji. Tiem jāpapvienojas bez lielās pilsētas. Mazo novadu pašvaldības labi pārzina savu teritoriju, cilvēkus, vajadzības, zina, kādus ceļu remontēt, kādus darbus darīt, pārzina situāciju. Esot lielā novadā ar centru Jēkabpilī par bijušo mazo novadu pagastiem un cilvēkiem vairs tā nerūpēsies.


Dzintra: Nezinu. Man nav pietiekami informācijas par šo jautājumu un es neesmu arī par to interesējusies. Dzīvoju Jēkabpilī, domāju, ka neatkarīgi no tā vai būsim liels novads vai tikai pilsēta, manā dzīvē nekas īpaši nemainīsies.


Alvis: Manu ikdienu tas neiespaido. Dzīvoju Viesītes novadā, pēc reformas, iespējams, Sēlijas novadā. Domāju, ka arī turpmāk visas svarīgākās lietas kārtot braukšu uz Jēkabpili. Te ir valsts iestādes, te ir arī ārsti speciālisti, Viesītē tikai ģimenes ārsts, kā arī veikali, Viesītē nav pat īsti kur iepirkties. Neatkarīgi no tā, kādu novadu izveidos, lielākais Viesītei tuvākais centrs ir Jēkabpils.


Skaidra: Biju uz tikšanos ar Janīnu Kursīti Jēkabpilī un piekrītu viņas viedoklim, ka Sēlijas novada izveide ir neloģiska, Latvijā nav tāda administratīvā iedalījuma. Mums ir Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Latgale un līdzīgi arī - Sēlija, kas ir kā lielāki apgabali, kas dalās novados.  Tāpēc neatbalstu Sēlijas novada izveidi.


Rita: Jā, atbalstu. Man nav iebildumu, ka Jēkabpils būtu Sēlijas novada centrs. Taču, ja paliksim kā lielā pilsēta bez novada, arī nav ne vainas.

Atstājiet komentāru