2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Vai Jēkabpils ir pietiekami izgaismota diennakts tumšajā laikā?

Vai Jēkabpils ir pietiekami izgaismota diennakts tumšajā laikā?



Ilga: Es ļoti maz vakaros eju ārpus mājām, bet, manuprāt, pilsēta ir pietiekami izgaismota. Dzīvoju Brīvības ielā un tā ir ļoti labi izgaismota.



Monta: Domāju, ka nē, jo īpaši ārpus pilsētas centra ielas ir slikti izgaismotas. Piemēram, es bieži izmantoju pieturvietu “Vārpu iela” un tur diennakts tumšajā laikā apgaismojuma nav. Ir bijuši vairāki gadījumi, kad pilsētas satiksmes autobuss pabrauc garām, nepamana, lai apstātos jāmāj ar iedegtu kabatas lukturīti.



Valdis: Manuprāt, ir pietiekami labi izgaismota. Es gan vairāk pa pilsētas centru braukāju un tur tiešām viss ir kārtībā.



Dzintra: Nav pietiekami izgaismota. Piemēram, Viestura iela varētu būt labāk izgaismota. Tāpat arī vairāk apgaismojuma nepieciešams dzīvojamo māju mikrorajonu pagalmos, jo nereti pie māju ieejām vispār nav apgaismojuma, vai ir nepietiekams un nākas iet pa tumsu.



Aleksandra: Nav pietiekami izgaismota, jo īpaši mikrorajonos ar apgaismojumu ir lielas problēmas. Nereti dienas laikā deg ielas apgaismes spuldzes, laikam “ekonomijas” nolūkos, bet vakaros ir tumšs. Piemēram, Madonas, Ķieģeļu ielas mikrorajonos apgaismopjums ir nepietiekams. Arī pie Jēkabpils 3.vidusskolas ir nepietiekams izgaismojums, bērniem uz skolu un vēlāk arī no skolas nāksies iet pa tumšu ielu.