2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Kas jādara, lai panāktu, ka privātīpašnieki sakopj vai nojauc sev piederošos graustus?

Kas jādara, lai panāktu, ka privātīpašnieki sakopj vai nojauc sev piederošos graustus?

Brigita1

Brigita: Grūts jautājums. Varbūt tiesā viņus iesūdzēt un caur tiesu panākt, lai graustus sakārto? Vai arī pašvaldībai jājauc nost tās mājas un pēc tam jāpiedzen no īpašniekiem nauda. Pilsētu šīs ēkas nerotā.

 

Anita1

Anita: Daudzstāvu mājas? Lai met pie malas slinkumu, sāk strādāt un sakopj īpašumus. Manuprāt, tas būtu jādara pašvaldībai, ja īpašnieki to nedara, jo, piemēram, ietves pieder pašvaldībai, bet privātīpašniekiem tās tik un tā ir jātīra. Šajā gadījuma pašvaldība varētu sakopt privāto teritoriju.

 

Svetlana1

Svetlana: Ir taču likumi uz kuriem balstoties var panākt, lai privātīpašnieki sakoptu savu graustu. Tie arī jāizmanto. Ja nē, tad sodi jāliek. Vai arī, lai privātīpašnieki labprātīgi atsakās no saviem graustiem un tos atdod pašvaldībai, kura tad arī ievedīs kārtību.

 

Gunita1

Gunita: Droši vien tiem, kas neliekas nezinis par saviem graustiem vajadzētu piedraudēt ar soda naudām. Varbūt tas palīdzētu? Ja būs jāmaksā lielas soda naudas, iespejams, tad kaut kas tiks darīts.

 

Janis1

Jānis: Nezinu. Neesmu par to domājis. Varbūt likt sodus, turklāt ar katru nākamo reizi arvien lielākus, kamēr sapratīs, ka grausts jasakārto vai jānojauc.

Komentāri (0-5/5)

  • Juris
    02.07.2018 18:31
    Vai eksistē noteikumi, cik bieži drīkst uzlikt sodu par īpašuma nesakārtošanu? Izteikt brīdinājumu un, ja pēc piem 10 vai 20 dienām, nesākas nekāda rosība, tad kaut divreiz dienā pašvaldības policija izbrauc maršrutu un izraksta rēķinus. Šo graustu īpašnieki ir "pisnesmeņi" nevis uzņēmēji, un tādus vajag drāzt un drāzt.
  • pavel
    02.07.2018 18:23
    Nuzno davatj boljwie wtrafi,za neuxozennie doma v centre Jekabpilsa,pervij raz 100evro I datj srok 6 mesacev na ustranenie,nepomozet_togda 1000 evro,eto ne bednostj a nevospitannostj I svinstvo,eti ljudi moraljnie urodi,esli nepomozet podatj v sut I otobratj zdanie.Nuzno bitj stroze.
  • Jēkabs
    02.07.2018 18:23
    Domei vispirms ir jāsakopj savi īpašumi...
  • varde
    02.07.2018 18:23
    Jānomaina domes sastāvs.
  • zivsacs
    02.07.2018 18:23
    Ir nepieciešama attīstīta pilsēta ar pietiekami daudz un dažādām darba vietām, tad graustu īpašnieki iespējamāk atgrieztos un sakārtotu savus īpašumus.

Atstājiet komentāru