2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jau 18 gadus Jēkabpili vada Leonīds Salcevičs. Kas pilsētā mainījies šajā laikā? (FOTO)

Jau 18 gadus Jēkabpili vada Leonīds Salcevičs. Kas pilsētā mainījies šajā laikā? (FOTO)

Jēkabpils domes Tviterkontā veiktais ieraksts liecina, ka šodien aprit 18 gadi, kopš Jēkabpils mērs ir Leonīds Salcevičs. 1997.gada 9.marta pašvaldību vēlēšanās, ievēlēto deputātu vidū bija arī pašreizējais domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs. sanākot pirmajai sēdei, deputāti ievēlēja viņu mēra amatā un kopš tā laika viņš Jēkabpils domi vada 18 gadus jeb jau piekto sasaukumu.

 

Sarunās ar jēkabpiliešiem un pilsētas viesiem skaidrojām, kas, viņuprāt, šajos gados ir paveikts un, kā mainījusies pilsēta?

 

iveta

Iveta: Pati neesmu jēkabpiliete, bet uz Jēkabpili braucu bieži. Jāteic, ka Jēkabpils šajā laikā ir kritni mainījusies. Pirmkārt, pilsēta ir ļoti sakopta. Otrkārt, veiksmīgi ir dažādie objekti, kas pilsētā tapuši, piemēram, svari Vecpilsētas laukumā, Zirgs siena laukumā, Jēkabpils sendienas, kas redzamas pie narvesen kioska. Tieši šie objekti veido pilsētu mūsdienīgu un veiksmīgi arī to sasaista ar vēsturi.

 

dace

Dace: Ir izmainījies Vecpilsētas laukums, Brīvības iela, mūsu pilsēta kļuvusi sakoptāka. Ir daudzas jaunas tradīcijas, piemēram, pilsētas svētki un Lieldienu pasākumi. Sakoptības ziņā pilsēta ir mainījusies uz labo pusi, savukārt ekonomikas ziņā kļuvis sliktāk, bezdarbs ir liels.

 

lidija

Lidija: Es domāju, ka tikai uz labo pusi. Taču vairāk izmaiņas jūtamas Jēkabpils pusē, savukārt Krustpils pusē ir maz kas mainījies. Ja vēl Rīgas iela centrā un pie tilta ir sakopta, tad pilsētas teritorija pie Krustpils dzelzceļa stacijas nav sakopta, tā ir aizmirsta un izskatās bēdīga. Patīk, ka pilsētu sakopj, bet nepatīk, ka darbiem bieži ir slikta kvalitāte, gan ielu, ietvju un laukumu remontiem, būtu jāseko līdzi kvalitātei, piemēram, bruģis Vecpilsētas laukumā ir likts nesen, taču jau tagad daudzviet tas ir izļodzījies nelīdzens. Darba kvalitātei vairāk būtu jāseko.

 

anna

Anna: Šajos gados pilsēta ir mainījusies tikai uz labo pusi. Paskatieties, cik te ir skaistas ielas, trotuāri, vasarā ir apstādījumi, ja salīdzinām kā bija un kā ir tagad - viss ir izmainījies uz labo pusi līdz nepazīšanai. Man patīk Jēkabpils un tas, kā pilsēta attīstījusies Leonīda Salceviča vadībā.

 

anita

Anita: Šajā laikā esam vecāki un gudrāki kļuvuši. Savukārt pilsētā – cilvēku kļuvis mazāk. Uzlabojies nevalstiskā sektora darbs, NVO kļuvis pamanāmāks. Krustpils kļuvusi glītāka, ir viena reprezentabla ēka – Krustpils kultūras nams – ar ko šī pilsētās daļa ir pamanāmāka. Kas vēl mainījies? Grūti atbildēt, ir jāpadomā.

Foto: Sandra Mikanovska un no Jēkabpils domes Twiterkonta.

Komentāri (0-9/9)

  • ????
    02.07.2018 18:23
    Guest:
    Parādiet, lūdzu, rezultātus aptaujai par Krustpils atdalīšanu no Jēkabpils!

    vai tās aptaujas,kur pie Kruspils maksimas,cilvēki ar nenoteiktu dzīves vietu,bāzās virsū katram ,lai parakstās?
  • Guest
    02.07.2018 18:23
    Parādiet, lūdzu, rezultātus aptaujai par Krustpils atdalīšanu no Jēkabpils!
  • Sokkkkooolllaaaade
    02.07.2018 18:23
    Ielaas ljoti daudz nelaimiigu cilveeku skatienu.Ar dziivi neapmierinaatu.Domaaju,ka galvenais iemesls tam ir sliktaa ekonomiskaa situaacija.Bezdarbs.Vieni vecuki tik ielaas redzami.Jo visi aizbraukushi.Arii es-jau 4to gadu pelnu sev un gimenei iztiku arzemees.Lai vareetu beernus pabarot un LAtvijas dziivokli izremonteet Pils rajonaa.Jaateic,ka apkure tik daargaaka un daargaaka paliek.Dazkaart jau nevajag ielu intervijas.Atbraucu atvalinaajumaa un pietiek tik ieskatiities cilveeku sejaas,lai saprastu cik "LAIMIIGA"dziive vinjiem ir Jeekabpilii.Skumji.
  • Paveikts
    02.07.2018 18:22
    Manuprāt, paveikts ir tieši tas par ko Salcevičs saņem naudu un tas, kas viņam, kā pilsētas mēram būtu jādara, ja grib, lai viņu pārvēl. Pilsētas vizuālais tēls neapšaubāmi ir attīstījies uz labo pusi, bet būtu jocīgi, ja tā nebūtu, jo lielu daļu no naudas dod ES.
  • bbb
    02.07.2018 18:22
    Domē pieaudzis darbinieku skaits, arī jauno automašīnu parks priekšniekiem ar katru gadu pieaug - tagad pirks vēl vienu.
  • aaa
    02.07.2018 18:22
    Pilsēta ir sakoptāka .Vairāk gan ,,redzamajā,, daļā.Nomales-nu,kā jau nomales-arī Rīgā un citās pilsētās.Man jau mīļāka un tuvāka bija un paliek mana bērnības Jēkabpils.Bija vairāk zaļumu, zāles,koku. Tos nevajadzēja izzāģēt. Pārāk daudz akmeņu tagad, putekļu daudz .Neiespējami paglābties pat 5 stāvā.
    žēl,ka cilvēku paliek ielās aizvien mazāk. šajā jomā vajadzētu domāt un darīt. Ne lielveikalus būvēt , bet domāt par ražošanu, par attīstību lai cilvēkiem būtu darbs!
  • Admins
    02.07.2018 18:22
    Visi komentāri, kas nav par konkrētās ziņas saturu un ir personu aizskaroši tiek dzēsi. Un IP adrese tiek bloķēta.
  • aaa
    02.07.2018 18:22
    Radio1 uzdevumu augstumos - pašvaldībai netīkamie komentāri tiek dzēsti :))) Nešaubījos, ka tā notiks.
  • Jurčiks.lv
    02.07.2018 18:22
    Pilsēta attīstītos straujāk,ja nebūtu papīru birokrātijas un valdošās varas "nīdēju".!!!

Atstājiet komentāru