2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Vai atbalstat skolēnu mācību gada pagarināšanu?

Vai atbalstat skolēnu mācību gada pagarināšanu?

 Ligita

Ligita: Tā ir slikta ideja. Man ir divi skolnieki un es, uzskatu, ka vasaras trīs mēneši atpūtai bērniem ir vajadzīgi. Turklāt tā jau ir gadu desmitiem ilga tradīcija, ka vasarā bērni atpūšas, kaut ko mainot, visiem tikai sarežģīs dzīvi.

 

sarmiite

Sarmīte: Nē, nevajadzētu gan pagarināt mācību gadu, jo skolas nav gatavas darbam ar bērniem vasarā. Tajās nav gaisa kondicionieru un, ja vasarā būs karsti, telpas būs nepiemērotas mācību darbam. Drīzāk būtu jādomā par izmaiņām mācību standartā jeb programmā jaunākiem bērniem. Patlaban tā ir gana sarežģita un ne visi bērni to spēj apgūt.

 

 Eliina

Elīna: Es mācos koledžā un mums mācību gads ilgst līdz 20.jūnijam. Es uzskatu, ka tas ir labi un arī vispārizglītojošajās skolās mācību gadu vajadzētu pagarināt līdz Jāņiem. Tas būtu tikai normāli un nekādu lieko slodzi skolēniem tas neradītu.

 

 Guna

Guna: Domāju, ka nē. Es agrāk strādāju skolā un zinu, ka pavasarī bērni ir ļoti noguruši, jo īpaši maijā un, ja vēl tiks pagarināts mācību gads, bērniem būs grūti.

 

 Gunta ralfs Nikola

Gunta, Ralfs, Nikola: Nē, noteikti nē. Trīs mēneši atpūtai vasarā ir nepieciešami. Mācību gada garums, kāds ir patlaban, ir labs un neko mainīt nevajag. Turklāt pie šāda ritma jau ir pieraduši gan bērni, gan vecāki, gan pedagogi.

 

Atstājiet komentāru