2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Kā svinat Lieldienas?

Kā svinat Lieldienas?

 Pavels

Pāvels: No rīta ejam uz baznīcu. Tad sabrauc ciemiņi, radinieki un visi kopā svinam. Protams, krāsojam olas gan sīpolu mizās, gan dažādās veikalā nopērkamajās krāsās vai rotājam ar uzlīmēm. Svinam jautri ar dažādām šiem svētkiem piedienīgām izdarībām.

 

Silvija

Silvija: Tradicionāli. Krāsoju olas, satiekos ar draugiem un radiem. Olas krāsoju sīpolu mizās. Kaulējamies. Uz baznīcu Lieldienās neeju.

 

Nina

Ņina: Veselība neļauj apmeklēt dievnamu, tāpēc pēdējos gados svētkus pavadu mājās vai pie draudzenes. Agrāk gan gāju uz baznīcu. Krāsoju olas ar dabiskiem materiāliem, patīk pie olām pietīt dažādas lapiņas vai ar vasku uzrakstīt kam ola novēlēta. Dāvāju olas arī kaimiņbērniem.

 

Tatjana

Tatjana: Man Lieldienas ir visu gadu, jo Lieldienas ir Kristus upuris par mums visiem un es ticu Pestītājam un pestīšanai. Lieldienās es eju uz dievnamu un noteikti kādu aicinu līdzi. Lieldienu svarīgākais notikums ir mums ikvienam atrast Jēzu Kristu.

 

Rudolfs

Rūdolfs: Svinam ģiemenes lokā. Uz baznīcu neejam. Klājam svētku galdu. Pirms tam krāsojam olas dažādos dabiskos materiālos, pēc tam kaulējamies.

 

 

Sandra Mikanovska,

Radio1, Ceturtdiena

Atstājiet komentāru