2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Vai grafiti izdaiļo pilsētas vidi?

Vai grafiti izdaiļo pilsētas vidi?

 Aleksandrs

Aleksandrs: Gan jā, gan nē. Varētu teikt 50:50. Ja grafiti ir tam atbilstošā vietā un mākslinieciski veidots, tad noteikti izdaiļo. Ja tas ir nevietā un nemākulīgs ķēpājums – tad nē. Jēkabpilī galvenokārt ir nemākulīgi ķēpājumi. Ārzemēs daudzviet rīko grafiti konkursus un veido šos zīmējumus tam piemērotā vietā. Arī Jēkabpilī tā varētu darīt.

 

Silvija

Silvija: Es esmu pret šādiem grafiti zīmējumiem. Tie neizskatās labi. Cilvēki, kas tos zīmē, nesmuki dara, sabojā mājas. Savukārt grafiti uz graustiem izskatās labi. Tur varētu zīmēt.

 

Skaidrite

Skaidrīte: Ja nav slikti nolūki un ķēpājums, tad var palikt. Bet tie kas zīmē un raksta glupības, tos vajadzētu noķert un likt pašiem savus ķēpājumus aizsmērēt, kaut vai “ar mēli nolaizīt”.

 

KIM

Kim: ja ir uzzīmēts skaisti, lai paliek. Ja tas ir kāds smēējums, tad grafiti zīmētāji jāsoda un zīmējums jāaizkrāso. Man patīk grafiti uz Jēkabpils dambja.

 

Aleksandra

Aleksandra: Ja zīmētu kaut ko smuku, tad būtu forši. Jēkabpilī kvalitatīvu grafiti neesmu redzējusi. Savukārt Rīgā pie bērnu klīniskās slimnīcas ir smuki grafiti.

 

agija

Agija: Es domāju, ka tie, kas ir daudz maz skaisti varētu palikt. Jēkabpilī gan nevaru nosaukt nevienu, kas būtu skaists. Pārsvarā ir ķēpājumi, kas būtu jāaizkrāso.

 

 

Sandra Mikanovska,

Radio1, Ceturtdiena

Atstājiet komentāru