2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Vai šogad esat bijis sēņot un kādas sēnes garšo?

Vai šogad esat bijis sēņot un kādas sēnes garšo?

Ilze

Ilze: Šogad vēl nav sanācis, bet man patīk sēņot. Sēnes lasu galvenokārt ziemai. Man garšo baravikas un gailenes, arī ģimenē visi kā traki uz sēnēm. Tāpēc arī vasarā bieži ejam uz mežu sēņot Kalna pagastā aiz Vidsalas. Ziemai sēnes marinēju un saldēju.

 

Vija 

Vija: Vēl neesmu bijusi, taču ir silts un lietains laiks drīzi došos. Man patīk sēņot. Sēņoju Kūku un Viesītes pusē. Vislabāk garšo gailenes, jo tās ir veselīgas un tajās nav tārpu. Gatavoju sēņu mērces, lieku arī ziemai, visbiežāk dažādos salātos.

 

Sergejs

Sergejs: Esmu bijis šogad jau vairākas reizes sēņot. Mežā ir daudz gailenīšu, arī sviesta beku, citu sēņu mazāk. Es sēnes lasu un vedu uz Jēkabpils tirgu. Man ir zināmas labas sēņu vietas Laukezera apkārtnē. Mežā šogad ir arī daudz melleņu.

 

Jelena 

Jeļena: Tuvākajās dienās braukšu uz laukiem Sunākstes pusē, tad domāju aiziet uz mežu sēņot. Vislabāk garšo baravikas un gailenes. Vasarā gatavoju dažādas mērcītes, salātus, sēnes marinēju arī ziemai. Tagad daudzi meži izzāģēti, cirsmas vien palikušas, nākams meklēt jaunas sēņu vietas.

 

Sandra1

Sandra: Nē, neesmu mežā bijusi un arī tirgū neesmu pirkusi šīgada sēnes. Vislabāk garšo bekas. Šovasara nesanāks būt mežā, ir citas nodarbošanās, sēnes mums salasa un atved draugi.

Atstājiet komentāru