2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Kurš no Jēkabpils objektiem vairo patriotisma jūtas?

Kurš no Jēkabpils objektiem vairo patriotisma jūtas?

ilona11
Ilona: Manuprāt, ikvienam ir jāizjūt sava pilsēta. Man patīk vakari, kad iedegas gaismas. Jēkabpils noteikti ir mana pilsēta. Patīk atpūsties uz renovētā dambja, šķiet tāda nav nekur citur pasaulē. Patīk siena tirgus un zirgs, jaunie apļi. Jebkura vieta pilsētā. Galvenais sirdī jābūt patriotismam, tad arī pilsēta patiks.
 
 
Liiga1
Līga: Noteikti Vecpilsēta. Pilsētas simbols lūsis. Tas man liekas foršs un saistošs.
 
 
Jevgenija1
Jevgēnija: Pilsēta kā jau pilsēta. Tomēr patīk, ka Vecpilsētas laukumā ir svari, senie tēli un lūsis, arī dambis atjaunots un karogs tilta galā. Patīk viss ko dara pilsētas labiekārttošanā. Tas arī piesaista.
 
 
Linda1
Linda: Kas vairo patriotismu? Es domāju, ka Vecpilsētas laukums, tur ir mūsu lūsis. Varbūt arī karogs tilta galā.
 
 
Santa1
Santa: Noteikti Vecpilsētas laukums un piemineklis kritušajiem par Tēviju Rīgas ielā, kā arī lūsis pie Tautas nama un Daugava.

Komentāri (0-2/2)

  • Sarmīte Ozoliņa
    02.07.2018 18:22
    Man patika šis jautājums.
    Ko atbildētu es ?....-patriotisms ir Dzimtenes mīlestība.
    Manī šo mīlestību vairo ne simboli mūsu pilsētā, bet reālie objekti. Latgales artilērijas pulka bijušās celtnes,No sarkanajiem ķieģeļiem meistarīgi celtās mājas...Daža laba mūra paliekas... Un ne tikai šādi lieli objekti.. Tie var būt kādi sīkumi... Visa mana pilsēta sastāv no mīļiem sīkumiem...No mīļām detaļām..
    No vecajiem ļaudīm, kurus sastopu Krasta, Rīgas ielās..No pamestības Krustpils pusē.... Arī tā man vairo patriotismu, pat vairāk nekā kas pozitīvs...un simbolisks..
  • A
    02.07.2018 18:22
    Ļoti labs jautajums, kas rosina aizdomāties, cik Jēkabpilī daudz skaistu objektu un kada bagata ir Jēkabpils vēsture. Novēlu Radio1 redakcijai turpinat šo tēmu!

Atstājiet komentāru