2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Kā vērtējat Sociālā dienesta darbu?

Kā vērtējat Sociālā dienesta darbu?

Lucija Lūcija: Kā nu kurā vietā. Manā pagastā mani neapmierina, ka bieži mainās sociālie darbinieki. Manuprāt, sociālajam darbiniekam jābūt iejūtīgam un jātrod laiks savus klientus apmeklēt mājās. Taču, ja sociālais darbinieks sēd tikai savā kantorī, tas nav pareizi.

  

 

Zigrida Zigrīda: Man nekad nav bijis nekāda sakara ar sociālā dienesta darbiniekiem. Domāju, ka viņiem ir jāpalīdz cilvēkiem un to viņi laikam arī dara.

 

 

 

Nina Ņina: Es jau trīs gadus esmu Jēkabpils Sociālā dienesta kliente un mani aizskar tonis kādā viņi ar mani komunicē. Kāpēc man tur aizejot jājūtas kā noziedzniecei un jāpacieš tāda attieksme? Jā, es saņemu sociālā dienesta palīdzību, par to nevaru sūdzēties. Pildu visus sociālā dienesta noteikumus, bet attieksme kāda tur ir pret klientiem – nav pieņemama. Iespējams es maldos, taču ikreizi turp aizejot jūtos kā noziedzniece. Domāju, ka tādu attieksmi neesmu pelnījusi.

 

Aldis Aldis: Domāju, ka sociālais dienests strādā labi. Pašam nav bijusi saskarsme, bet no citiem esmu dzirdējusi, ka palīdz veciem cilvēkiem un invalīdiem.

 

 

 

Tamara Tamāra: Man īpaši nav bijis saskarsmes ar sociālo dienestu, taču no citiem neko sliktu neesmu dzirdējusi. Tur arī mana draudzene strādā, aprūpē vecu cilvēku. Viņa ir stāstījusi, ka sociālais dienests strādā labi.

 

Komentāri (0-4/4)

  • Rita
    02.07.2018 18:22
    Tāpat kā vecākiem ir jābūt stingriem, ta arī sociālajiem dariniekiem. Nu nevar veselam vīrietim labakajos gados būt krīze 5 gadus. Ir jāpasaka: ej strādā, uzturi savu ģimeni. Citādi iznāks kā 1 novada bārieņtiesas priekšsēdētāja pārmeta bērna mātei, ka tā prasa uzturlīdzekļus no bērna tēva, kurš atsakās iet darbā un, lai labak ejot prasīt naudu soc dienestam. Mātei pārmeta nesadarbošanos ar soc dienestiem. Kāda sadarbošanās, ja mātei nav nepieciesams ne pabalsts un nav krīzes situācija.
  • Guestam
    02.07.2018 18:22
    Tā jau Jūs arī runājat ar saviem klientiem,sociālie darbinieki! Nebaidaties nokļūt viņu vietā???Dzīvē viss ļoti ātri mainās,te augšā te lejā!
  • Niks
    02.07.2018 18:22
    Soc dienests radīts lai palīdzētu! Protams pamatā visi uzskata, ka jāpalīdz materiāli! Bet - daudzos gadījumos soc. dienestam ir jāsniedz ne tikai materiālā palīdzība, bet, gandrīz kā psihologam, jāmāca klientam izdzīvot saviem spēkiem! Jāpalīdz rast izeju no grūtās dzīves situācijas! Darbinieki, kas sēž kabinetos, ļoti bieži uzskata, ka pie viņiem nāk "diedelēt"! Un no pabalstiem paredzētās naudas šķiras smagāk kā no savējās! :)
  • Guest
    02.07.2018 18:22
    Daži grib, lai vinus durvīm ar ziediem sagaida un jau pie ienākot adas krēsla iesēdina un kafiju ar jumtiņu iedod.
    Sociālais dienests radīts, lai sniegtu palīdžību grūtā brīdī nevis, lai uzturētu 3 un vairāk gadus pēc kartas. Jūtas kā noziedzniece, jo laikam nav tīra sirdsapziņa. Var vārīt tante zaptes, pāriet uz mazāku dzīvokli vai ko citu sava dzīvē mainīt, bet izskatās, ka viņu šī situācija apmierna.

Atstājiet komentāru