2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Kādas ir Jūsu ģimenes Ziemassvētku tradīcijas?

Kādas ir Jūsu ģimenes Ziemassvētku tradīcijas?

Rima Rimma: Visi sanākam kopā, izpošķota māja un eglītes, saceptas piparkūkas. Viss sagatavots svētku galdam. Dzīvoju laukos. Ziemassvētku vakarā apkārt mājai velkam bluķi, lai visas likstas paliek vecajā gadā un vēlam cits citam veiksmi Jaunajā gadā.. Tad kopīgi bluķi sadedzinām, kamēr tas deg – dzeram karstvīnu, ēdam piparkūkas. Tad dodamies visi mājās, mazbērni sniedz koncertu un stāsta, ko pa gadu sasnieguši, ko iemācījušies. Man ir četri mazbērni, to vidū mazmeita, kas ir sportiste. Viņa saņem vairāk dāvanu, jo ir labi sasniegumi sportā. Mazmeitu īpaši atzīmējam, lai citiem arī gribētos sasniegt gūt panākumus kādā jomā. Vakaru noslēdzam ar kopīgām vakariņām.

 

 

 

Maris Māris: Šogad tradīcijas neievērošu, jo dodos uz slimnīcu. Taču parasti Ziemassvētkus sagaidam ģimenes lokā, kopā ar bērniem pie eglītes un svētku galda. Bērni dzied dziesmas, deklamē pantiņus. Reizēm izejam uz kādu pasākumu vai aizbraucam uz Rīgu.

 

 

 

Dzintra Dzintra: Manu vecāko mazmeitu sauc Ieva un viņa arī mūs visus pulcina kopā. Dedzinam eglīti, ēdam kopīgas vakariņas. Mazbērniem garšo manas ceptās kotletes un dzērveņu ķīselis. Svētkos apmaināmies dāvanām. Ziemassvētkos eju arī uz Jēkabpils luterāņu baznīcu. Reizēmuz dievkalpojumu ejam visa ģimene kopā.

 

 

 

NatalijaNatalija: Svētki sākas ar maltītes gatavošanu. Vāram zirņus ar speķi, cepam piparkūkas, gatavojam citus ēdienus. Sanākam visa ģimene kopā, apmainamies ar dāvanām, jo Ziemassvētki ir ģimenes svētki. Tāpēc tos arī pavadām visi kopā mājās pie eglītes.

 

 

 

Ausma Ausma: Man jau ir aizmirsušās Ziemassvētku tradīcijas. Agrāk, kad dzīvoju laukos, tad galvenais svētkos bija vakariņas. Sanācām visi kopā, atbrauca ciemos pilsētnieki, vakarējām. Man nav bijis neviena, kas iepazīstina ar latviskajām Ziemessvētku tradīcijām. Atbildes uz jautājumiem nācās meklēt patstāvīgi, lai saprastu kā cilvēki svin Ziemassvētkus.

Atstājiet komentāru