2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Vai piedalīsieties pašvaldību vēlēšanās un vai esat izlēmuši, par ko balsot?

Vai piedalīsieties pašvaldību vēlēšanās un vai esat izlēmuši, par ko balsot?

1.jūnijā ir pašvaldību vēlēšanas un tām cītīgi gatavojušās politiskās partijas. Savukārt vēlētājiem 1.jūnijs ir īstā diena, kad izdarīt savu izvēli. Portāls Radio1.lv veica nelielu aptauju, vaicājot, vai cilvēki jau zina, par kādu politisko spēku balsos.

 

zigurds

Zigurds:

Pagaidām vēl neesmu izvēlējies, par ko balsot. Patiesībā jau vispār nav, par ko balsot. Domāju deputātiem vajadzētu vairāk interesēties par tautu, vairāk pastaigāt pa darba vietām, painteresēties, kādi ir darba apstākļi, kā cilvēki dzīvo, kā strādā, ar ko ir apmierināti, ar ko ne. Neviens jau nekad nav nācis, neko nav redzējis. Varbūt lielās iestādēs ir kāda kārtība, bet mazajās iestādēs darba apstākļi slikti, algas mazas. Būtu labi, ja atnāktu, aprunātos ar cilvēkiem, uzklausītu, ko tauta grib, ko ne. Tādus cilvēkus te, pilsētā neredzu.

 

Vita: Gan jau balsošu par savējiem. Ir pazīstami, kas pretendē uz deputātu vietām, un par tiem es arī vēlēšu. Ja kandidāti ir pazīstami, tad zini, uz ko paļauties. Tas, ko viņi sola, ir labāk gan bērnam, gan Jēkabpilij.

 

armands

Armands:

 

Vēl nezinu, vai piedalīšos vēlēšanās. Plānots jau bija piedalīties, bet nezinu, vai tikšu. Vēl arī neesmu skatījies sarakstus, tāpēc vēl nezinu, kā balsotu. Skaidrs ir tas, ka par esošajiem nebalsošu, skatīšos tad pēc cilvēkiem, kādi viņiem ir amati, un tad domāšu.

 

 

 

 

Anita: Vēl nezinu un arī neredzu, par ko varētu balsot. Tāpēc uz vēlēšanām laikam neiešu. Es gribētu balsot par konkrētiem cilvēkiem, bet tagad ir tā – ja es balsoju par cilvēku, iznāk, ka es balsoju par partiju. Es balsotu par cilvēkiem – varētu būt no vairākām partijām pa kādam.

 

daiga

Daiga:

 

Jā, protams, piedalīšos, bet, par ko balsošu, vēl padomāšu. Palasīšu kādu laikrakstu, paskatīšos internetā partiju programmas, ko viņi tur raksta. Man ir svarīgi uzticēties tiem cilvēkiem, par ko balsoju.

 

 

 

 

ina

Ina:

 

Varbūt es neiešu balsot, varbūt iešu, neesmu vēl izlēmusi. Negribas iet balsot, jo šķiet, ka paliks tie paši vecie. Vēl nezinu, kā balsošu, ja vispār iešu uz vēlēšanām.

 

 

 

 

 

Janis

Jānis:

 

Jau biju un nobalsoju. Es balsoju par tādu partiju, kas mums Jaunjelgavas novadā bija no jauna – pirmo reizi, iepriekšējās vēlēšanās viņu saraksta nebija.

 

 

 

 

 

Māra Grīnberga

Atstājiet komentāru