2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Vai, jūsuprāt, Jēkabpils skolās sastopama vardarbība skolēnu vidū?

Vai, jūsuprāt, Jēkabpils skolās sastopama vardarbība skolēnu vidū?

Aprīļa beigās Jaunjelgavas vidusskolā piektās klases skolnieks piekāva un spārdīja ar kājām pirmklasnieku, kuram vēl joporjām nepieciešama ārstēšanās, un ārsti uzsver: sekas varēja būt vēl smagākas. Šausminošais notikums guvis plašu atbalsi visas Latvijas sabiedrībā, sarosījušās bērnu tiesības sargājošās institūcijas, skolas direktorei draud ar sodu, savukārt Izglītības satura centrs norādījis, ka izslēgt vardarbībā vainoto bērnu no skolas nedrīkst izslēgt un par to var sodīt. Tiek pārmests, ka skolā necīnās pret vardarbību, tajā pašā klaikā agresīvajam zēnam pat norīkota skolotāja, kas sēž blakus solā. Jēkabpiliešiem jautājām, vai, viņuprāt, skolās Jēkabpilī ir izplatīta vardarbība skolēnu vidū.

 

aija

Mārīte:

 

Noteikti, ir gan apsaukāšanās, gan kaušanās. Vardarbību vēl arī veicina narkotiku lietošana un smēķēšana.

 

 

 

 

 

mairita

Mairita:

 

Brīžiem ir gan vardarbība. Bērni sadalās tādās kā grupās – vieni ir “krutie” un otri – ne tik “krutie”. Tad tos ne tik “krutos” mēdz apcelt, apsaukājas un apvaino.

 

 

 

 

 

viktorija

Viktorija:

 

Skolās ļoti izplatīta ir apsaukāšanās. Mana meita iet 2.klasē, un es zinu, ka daudzi apsaukājas. Viņi apsaukā ne tikai cits citu, ķengājas arī, piemēram, par ēdienu. Lai mazinātu tādu vardarbību, jārunā tieši ar bērniem - lai vairāk vecāki runā, arī skolotājas, audzinātājas. Tas varbūt kaut ko mainīs.

 

 

 

edgars

 

Edgars:

 

Iespējams, ka ir arī vardarbība, bet es pats to neesmu tā ievērojis, tāpēc nevaru pateikt. Mēs savā klasē dzīvojam diezgan draudzīgi.

 

 

 

 

Māra Grīnberga

Atstājiet komentāru