2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Cik aktīvs ir jūsu dzīvesveids?

Cik aktīvs ir jūsu dzīvesveids?

Līdz ar mazkustīgo dzīvesveidu un nepareizo ēšanu sācies «slinko dibenu» laikmets. Tam piekrīt kardiologs Vilnis Dzērve, norādot, ka sekas mazkustīgam dzīvesveidam ir vsai dramatiskas un pat traģiskas - paaugstināts asinsspiediens, sirds un asinsvadu slimības. Statistika ir satriecoša - Latvijā pusei mirušo cilvēku nāves cēlonis ir sirds un asinsvadu slimības. Ir vairāki ļoti izplatīti riska faktori - paaugstināts asinsspiediens, smēķēšana, paaugstināts holesterīna līmenis, aptaukošanās un mazkustīgs dzīvesveids. Radio1 jēkabpiliešiem jautāja, kā viņi cenšas izvairīties no šādām saslimšanām, cik aktīvs ir viņu dzīvesveids.

 

andrejsAndrejs:

 

Es nodarbojos ar sportu. Katru rītu veicu vingrinājumus – pietupienus, pievilkšanos un citus. Vairāk gan ar sportu nodarbojos skolas laikā, bet tagad darbs aizņem lielāko daļu laika. Tāpēc pārsvarā no rītiem man ir fizkultūra, lai uzturētu formu.

 

 

 

 

madaraMadara:

 

Man ir mazs bērniņš un es katru dienu dodos pastaigāties – pa divām stundām.

 

 

 

 

 

 

evitaEvita:

 

Es esmu diezgan sportiska dzīvesveida piekritēja. Lielākoties es braukāju ar velosipēdu. Diemžēl pavasaris nesteidzas, tāpēc arī nesanāk pabraukt. Vēl spēlēju bumbu. Vispār esmu ļoti aktīvs cilvēks, man patīk nodarboties ar sportu.

 

 

 

 

janisJānis:

 

 

Lai būtu aktīvs dzīvesveids, strādāt vajag! Turklāt fizisku darbu. Es arī esmu no laukiem, strādāju laukos. Tas ir fizisks darbs – malku zāģēju, mežā ejam, govis jāslauc – visu ko darām kā jau laukos. Zemi art vēl nevar – sniegs. Būs jāsāk sniegu art, tad varbūt ātrāk pazudīs.

 

 

 

valentinaValentīna:

 

 

 

 

Jā, man ir aktīvs dzīvesveids, es daudz strādāju, daudz kustos. Man patīk daudz staigāt kājām.

 

 

 

Māra Grīnberga

 

 

 

Atstājiet komentāru