2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Cik lielam vajadzētu būt sodam par kāpšanu uz ledus?

Cik lielam vajadzētu būt sodam par kāpšanu uz ledus?

Pēc 500 zemledus makšķernieku izglābšanas Rīgas jūras līcī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ierosinājis apsvērt jautājumu par administratīvo sodu ieviešanu, lai atturētu cilvēkus kāpt uz ledus. Glābēji uzskata, ka nelīdz ne brīdinājuma zīmes, ne atgādinājumi, un par to var pārliecināties arī Jēkabpilī, kur cilvēki joprojām turpina šķērsot daugavu pa ledu. 28.martā šokējoša vēsts saņemta no Aizkraukles, kur pa Daugavas ledu pastaigājās 2002.un 2003.gadā dzimušas meitenes. Policija aicina vecākus pārrunāt ar bērniem drošības noteikumus un izskaidrot, kas var notikt, uzkāpjot uz ledus.Radio1.lv jautāja jēkabpiliešiem, kādus sodus vajadzētu noteikt par kāpšanu uz ledus.
 

elzaElza:

 

Sodam jābūt tādam “riktīgam” - lai viņi saprastu, ka tā ir viņu dzīvībai nedroša vieta. Bet viņi par to nedomā. Es pat nevaru iedomāties, cik viņu dzīvība ir vērta. Es nevaru pateikt, kā cilvēks savu dzīvību vērtē. Es nekad neeju pāri Daugavai pa ledu. Es labāk apiešu lielāku apli, bet pāri Daugavai neiešu.

 

 

 

 

janisJānis:

 

Es domāju, ka soda mērs šajā gadījumā nebūs noteicošais, viss ir atkarīgs no tā, kā cilvēks vispār uztver dzīvi. Tas, kāds būs sods, neietekmēs, vai ies kāds pāri ledum, vai ne.

 

 

 

 

 

inaraInāra:

 

 

Sodam jābūt lielam – vismaz 500 latiem, sākot no šādas summas.

 

 

 

 

 

 

annaAnna:

 

Sodiem jābūt lieliem. Viņi taču dara pāri saviem radiniekiem. Daudzi iet pa ledu un neklausās nekādos brīdinājumos. Un gandrīz katru gadu kāds iet bojā. Maksas lielums gan jānosaka kompetentai komisijai, bet es domāju, sākumā varētu būt 50 latu, tad arī baidīsies iet pāri. Kāpēc iet pa ledu, ja tam mums ir tilti? Viņi iet bojā, bet tuvinieki cieš.

 

 

 

 

aijaAija:

 

Ja nav bail par savu dzīvību, kāds tad tur sods? Dzīvība taču ir pats svarīgākais, bet, ja par to nedomā, man šķiet, ka sods varētu būt vismaz , sākot no 100 latiem. Es arī pati redzēju – divi mazi puišeļi iet pāri Daugavai pa ledu. Ja vecāki neiemāca, ko tad var gribēt?

 
 
 
 
Māra Grīnberga
 

Atstājiet komentāru