2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Vasarai aktuāla tēma: Kādas saulesbrilles izvēlēties?

Vasarai aktuāla tēma: Kādas saulesbrilles izvēlēties?

Ik vasaru aktuāls kļūst saules briļļu jautājums. Kādas izvēlēties šajā sezonā? Eksperti norāda, ka pirmkārt, jāatceras, ka saulesbriļļu primārais uzdevums ir nevis būt papildus stila elementam mūsu ikdienā, bet gan aizsargāt mūsu redzi no kaitīgā, saules izstarotā UV starojuma, kas īpaši kaitīgs ir agrā pavasarī. Otrkārt, kāpēc gan aizsardzības funkciju nevarētu apvienot ar efektīvu un aktuālu stila elementu?

Vasarā optikas salonos nopērkamas dažādas saulesbrilles, kuru lēcas piemērotas košiem saules stariem. Šovasar joprojām aktuālas ir noapaļotas formas, kā arī iecienītās – klasiskās formas saulesbrilles. Aizvien vienas no pieprasītākajām ir brilles ar spoguļlēcam – gan zeltaini maigos toņos, gan ar koši zilo spoguļklājumu. Šovasar pasaulē, un arī pie mums, aktuālas ir elitāras un smalkas, metāla ietvaros veidotas saulesbrilles, kas nenoliedzami pasvītros saulesbriļļu lietotāja mūsdienīgumu.

Vai arī Latvijā iecienītas kļūs lielas, uzkrītošas “Shield” tipa saulesbrilles?

Līdz šim “Shield” tipa saulesbrilles, kuras pie mums dēvē par liektajām jeb sportiskajām saulesbrillēm, iegādājās konkrētiem mērķiem – auto vadīšanai, aktīvajai atpūtai vai sportam. Tomēr, jau no pagājušās sezonas šāda tipa saulesbrilles tiek piedāvātas arī kā ikdienas garderobes spilgts aksesuārs tiem, kuri vēlas izcelties uz citu fona. Sekojot mūsdienu futūristiskajai apavu un apģērbu modes virzībai, var paredzēt, ka “Shield” saulesbrilles vēl tikai iekaros stilīgāko modes entuziastu garderobes. Jāpiebilst, ka šādas saulesbrilles jau ir bijušas topā pirms aptuveni piecpadsmit gadiem, bet nu atdzimušas ar jaunu vērienu. Katra sevi cienoša influencera garderobē noderētu kaut vienas šādas saulesbrilles ne tikai jaunā stila pēc, bet gan tāpēc, ka liektās saulesbrilles ir arī ļoti praktiskas un labi pieguļ sejas formai, spējot aizsargāt acis un sejas ādu no spilgtajiem un kaitīgajiem pavasara saules stariem.

Arvien biežāk interneta vidē nonāk ziņas par to, ka spilgtas krāsas atkal ir modē – vai tas varētu ietekmēt saulesbriļļu rāmju izvēli?

Eksperti norāda, ka tā patiešām arī ir, ar piebildi – ne visas. Šogad pasaules modē īpaši dominē košā, dzīvo koraļļu krāsa. Tā tik tiešām ir efektīva, un no tās nav jābaidās, jo to var viegli kombinēt ar citām krāsām un šobrīd aktuālajiem pasteļtoņiem.

Jāsaprot, ka saulesbriļļu modi tiešā mērā ietekmē jaunākās modes tendences, tāpēc koraļļsārto toni varēsiet sastapt gan lēcu tonējumos un spoguļklājumos, gan pašu saulesbriļļu ietvaru noformējumā. Košākas brilles ieteicams kombinēt un izmantot kā akcentu ar maigajiem toņiem apģērbā, un otrādi – pie košāka apģērba izvēlēties saulesbrilles maigākos toņos.

Lēcas vairākos toņos – jautri un inovatīvi kombinējot dažādas krāsas un formas. Vai šāda tipa lēcas turpina saglabāt aizsardzības funkciju?

Iepriekšējā sezonā pieprasītas bija saulesbrilles ar viegli tonētam, krāsainām lēcām. Arī šogad tās savu aktualitāti nezaudē. Brilles ar tonētām lecām dažādās krāsās var droši nēsāt arī saulainā laikā, ar nosacījumu, ka tām ir 100% UV staru aizsardzība. Lai pircēji par to būtu pārliecināti, brilles ieteicams iegādāties optikas salonos, kur vajadzības gadījumā uz vietas vienmēr būs konsultants, kurš varēs palīdzēt ar padomu. Spilgtākā saulē šo lēcu gaišums var radīt diskomfortu, tādēļ vēlams iegādāties otras saulesbrilles ar tumšākām lecām, kuras izmantot aktīvākai atpūtai. Tās būs piemērotas saulainām dienām, kad ilgstoši paredzēts uzturēties ārā, piemēram, atvaļinājuma laikā.

Ģeometriskas figūras un neierastas formas – trijstūri un sirdis. Vai šāda stila saulesbrilles varētu nēsāt arī tie, kuri pieturas pie pārbaudītām vērtībām?

Šādu neparastu formu saulesbrilles parasti optikas salonos pievilina pircēju skatus, kuri vēlas atšķirties, jo tās izceļas no kopējā klāsta, taču tikai retais tādas patiešām iegādājas. Tomēr nevajag baidīties – lai atsvaidzinātu savu garderobi un stilu, kā arī izceltos, reizēm ir vērts nopirkt ko sev neierastu. Turklāt, šādas saulesbrilles ir visai noturīgas pret saulesbriļļu modes kaprīzēm. Ģeometrisku formu brilles ik pa laikam var izmantot sava tēla atsvaidzināšanai, neskatoties uz to, kas ir aktuāls dotajā momentā. Tās būs lielisks aksesuārs ballītēm.

Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais! – Šo izteicienu varētu attiecināt arī uz saulesbriļļu jaunākajām tendencēm?

Tā varētu teikt. Šķiet, ka mode attīstās spirālveidīgi, katram jaunam stilam pieķerot klāt kaut ko no pagātnes. Tomēr piekritīšu, ka katra jauna vēsma tomēr atšķiras no iepriekšējo gadu variācijām. Salīdzinot dažādas brilles, var diezgan viegli pateikt to, no kāda gadu desmita tās attīstījušās. Tomēr tās nav iepriekšējo briļļu kopijas – katras jaunradītās saulesbrilles, kuras iekaro modes virsotnes, ir kaut kas neatkārtojams.

Atstājiet komentāru