2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Astoņi veidi kā ābolu etiķi izmantot skaistumkopšanā

Astoņi veidi kā ābolu etiķi izmantot skaistumkopšanā

Ābolu etiķis tiek uzskatīts par lielisku līdzekli svara zaudēšanai, taču to var daudzveidīgi pielietot arī skaistumkopšanā. Ābolu etiķis novērsīs pumpu veidošanos un ilgāk saglabās tavu manikīru svaigu. Uzzini, kā šo produktu izmantot skaistumkopšanā!
 
1. Nomierinoša vanna. Vannā ar siltu ūdeni ielej glāzi (aptuveni 200 mililitrus) ābolu etiķa. Mērcējies vannā aptuveni 15 minūtes. Ābolu etiķa pH līmenis ir līdzīgs kā aizsargājošajai skābju kārtiņai ādas virspusē, tāpēc šāda vanna palīdzēs atjaunot līdzsvaru.
 
2. Sejas toniks. Divas glāzes ūdens sajauc ar ēdamkaroti ābolu etiķa. Samērcē tajā vates plāksnīti un maigi notīri ar to seju. Tu jutīsi nedaudz savelkošu sajūtu. Toniku nevajag noskalot – nebaidies par specifisko smaržu, jo tā drīz pazudīs! Etiķī esošās skābes stimulēs asinsriti un samazinās poras.
 
3. Matu skalojamais līdzeklis. Divas ēdamkarotes ābolu etiķa sajauc ar glāzi ūdens. Maisījumu izmanto matu skalošanai pēc izmazgāšanas ar šampūnu. Rūpīgi izskalo ieklāj matos vieglu kondicionieri. Etiķskābe efektīvi noņems visus uz matiem sakrājušos nosēdumus no ieveidošanas līdzekļiem, kas šampūnam nav pa spēkam. Rezultāts – attīrīti, mirdzoši mati.
 
4. Nomierinošs līdzeklis saules apdegumiem. Sajauc ābolu etiķi un ūdeni attiecībā 1:10. Pamērcē šķīdumā tīru dvielīti un piespied apdedzinātajai ādai. Etiķis atjaunos ādas dabīgo pH līmeni, veicinās dzīšanu un pasargās no tulznu veidošanās. 5. Līdzeklis, ja esi sakairinājusi ādu skujoties. Samitrini vates plāksnīti neatšķaidītā ābolu etiķī un apstrādā ar to cietušos ādas laukumus. Ja āda sakairināta ļoti stipri, uzliec uz tās plānu medus kārtiņu, ļauj tai iedarboties piecas minūtes, noskalo, nosusini un tikai tad darbojies ar etiķi. Ābolu etiķim piemīt pretiekaisumu iedarbība, kas nomierinās ādu un mīkstinās to.
 
6. Pretblaugznu līdzeklis. Vienādās daļās sajauc ābolu etiķi ar ūdeni. Iemasē maisījumu galvas ādā pirms mazgāšanas ar šampūnu. Tu vari arī iejaukt ēdamkaroti ābolu etiķa savā šampūnā, ko lieto ikdienā. Tam piemīt pretsēnīšu iedarbība, kas novērš blaugznu rašanos.
 
7. Dziedējošs līdzeklis. Ja esi nobrāzusi ādu, samērcē vates gabaliņu tīrā ābolu etiķī un nostiprini to ar plāksteri. Pēc laika apsārtums pazudīs, turklāt nobrāzums ātrāk sadzīs. Lieto to arī uz odu kodumiem, lai novērstu niezi!
 
Avots:kasjauns.lv
 
8. Kāju dezodorants. Kāju vanniņā vai bļodā sajauc ābolu etiķi un ūdeni attiecībā 1:4. Pamērcē kājas aptuveni 15 minūtes, bet tad noskalo un nosusini tās. Etiķa antiseptiskās īpašības novērsīs nepatīkamas smakas rašanos un dezinficēs pēdas, kā arī palīdzēs cīņā ar kāju sēnīti.

Atstājiet komentāru