2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Kādi astoņi aromāti noteikti aizbiedēs odus un knišļus?

Kādi astoņi aromāti noteikti aizbiedēs odus un knišļus?

Pēc vakardienas romantiskā vakara pļaviņā pie upes, šorīt tu izskaties kā plankumainā vaļa sārtais radinieks? Nākamreiz esi gudrāks - izmēģini kādu no aromātiem, kas liks odiem atkāpties.
 
1. Kampareļļas vai baldriāna garaiņi: aromterapijas lampā ielej siltu ūdeni, pievieno ēterisko eļļu, aizdedzini sveci. Mušas un odi pazudīs pat no lielām telpām. Taču jāpiesargās, lai baldriāna aromāts neiedarbojas uz jums tāpat kā uz odiem.
 
2. Sīki sasmalcini ievas vai pīlādža lapas un iezied ar tām ķermeņa vietas, kurām uzglūn asinssūcēji.
 
3. Krustnagliņu, bazilika, anīsa vai eikalipta ēteriskās eļļas: 5-10 pilienus izšķīdini glāzē ūdens un iezied ķermeni vietās, kuru nesedz apģērbs. Maisījumu var arī ieliet ugunī - ugunskurā, kamīnā vai uzpilināt svecei, kā arī uz sakarsētas pannas. Var arī samērcēt šajās ēteriskajās eļļās vates pikucīti un novietot to uz palodzes.
 
4. Novieto telpā svaigus plūškoka zariņus vai lapas, odi bēgs kā velns no krusta.
 
5. Ja esat nolēmuši baudīt romantisku vakaru pie ugunskura, iemet ugunī kadiķa zariņus.
 
6. Ciedru eļļas smarža aizbaidīs ne tikai odus, bet arī mušas un tarakānus. Vienīgā neraža – šī eļļa nav lēta.
 
7. Neviens ods neuzdrošināsies tuvoties tavai sejai, ja tā būs noskalota ar vībotnes (vērmeles) sakņu novārījumu (sauju sasmalcinātu sakņu aplej ar 1,5 litru ūdens, ļauj uzvārīties un nostādini 20-30 minūtes).
 
8. Kad izlietots elektriskā insektu atbaidīšanas fumigatora šķidrums, nesteidzies jozt uz veikalu pēc maiņas bloka. Ielej tukšajā tvertnē 100% eikalipta ekstraktu (!). Odi tavu māju izsvītros no savas barošanās vietu kartes.
 
Avots: puaro.lv

Atstājiet komentāru