2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Noķerts viens no lielākajiem asariem pasaulē

Noķerts viens no lielākajiem asariem pasaulē

Kāds amerikāņu makšķernieks ticis pie ievērojama loma – pie Luiziānas krastiem viņš noķēris 134,7 kilogramus smagu melno jūras asari, pazīstamu arī kā Varšavas akmensasari (Epinephelus nigritus).
 
Kā ziņo izdevums The Huffington Post, šis ir viens no pieciem lielākajiem štata vēsturē reģistrētajiem lomiem, bet vislielākais melnais jūras asaris noķerts 2008. gadā - tas svēra 162, 8 kilogramus.
 
 
Kā vēlāk medijiem pastāstījis pats Kallens Grīrs, viņš makšķerējis no jahtas, un, kad āķim pieķēries gigantiskais asaris, viņš nodomājis, ka jahta uzbraukusi lielai siekstai.
 
 
Makšķernieks par to pateicis kapteinim, kurš uzreiz sapratis, ka zem jahtas nekāda šķēršļa nav un ka Grīrs var cerēt uz labu lomu.
 
 
Kopumā asara izvilkšana no ūdens prasījusi aptuveni pusstundu, un tas izdevies vienīgi ar sviras palīdzību. Zivi uzreiz ievietoja ledusskapī, bet jahta devās uz krastu.
 
 
Nonākuši uz sauszemes, vīri asari sadalīja, un tajā izrādījās tik daudz gaļas, ka Grīrs to visu nemaz nespēj paņemt sev līdzi. Tāpēc daļa loma tika arī kapteinim un jahtas komandai.
 
 
Melnais jūras asaris mīt ASV, Haiti, Belizas, Kubas, kā arī Trinidadas un Tobago ūdeņos. Parasti tas dzīvo 50 līdz 500 metru dziļumā, bet garumā var sasniegt divarpus metrus.
 
 
Melnais jūras asaris ir ierakstīts Sarkanajā grāmatā kā dzīvnieks, kura eksistence ir apdraudēta.
 
Avots:DELFI

Atstājiet komentāru