2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Par ko stāsta Radio1 ziņās 1.aprīlī?

Par ko stāsta Radio1 ziņās 1.aprīlī?

Kaut arī šodien ir otrās Lieldienas un visas iestādes ir slēgtas, bet cilvēki steidz vēl baudīt ziemas priekus, Radio1 strādā un arī šodien ir kopā ar saviem klausītājiem, bet portāls radio1.lv - ar saviem lasītājiem. Piedāvājam jums ziņas, kādas tās šodien skanēja Radio1 ēterā. 
 
Lieldienās daudz jāslēpo
 
 
Neskatoties uz vēso laiku, arī šogad jaunākie jēkabpilieši devās ārpus savām dzīvesvietām, lai meklētu Lieldienu zaķa paslēptās raibās olas, kā arī lai kārtīgi izšūpotos.Ticējums vēsta, lai vasarā odi nekostu, Lieldienās ir daudz jāšūpojas, tādēl iedzīvotāji masveidā devās iekarot pilsētā pieejamās šūpoles. Lai nodrošinātu kārtību pie Jēkabpils lielākajām šūpolēm un mazinātu garās rindas, no šodienas tiek ieviesta numuriņu kārtība. Reģistrēties uz šūpošanos var, zvanot pa tālruni, vai aizpildot pieteikuma anketu internetā. Jāpiebilst, ka no nākamā gada Lieldienu ticējumi mainīies: kā vēsta kāds inteneta avots, ticējums turpmāk būs šāds: Lieldienās daudz jāslēpo, lai Ziemassvētkos odi nekož.
 
Darba grupa pārbauda alkohola kvalitāti

Lai cīnītos ar alkoholismu un ar alkohola izraisītajām sekām, pagājušonedēļ Jēkabpilī tika izveidota īpaša brīvprātīgo darba grupa, kas devās uz tuvējām alkohola ražotnēm, lai pārbaudītu alkohola atbilstību standartiem un kontrolētu tā izplatību. Līdz šim brīdim no darba grupas nekādas ziņas vairs nav saņemtas. No neoficiāliem avotiem zināms, ka brīvprātīgie nevienas ražotnes teritoriju nav pametuši, no kā vien atliek secināt, ka darba ir daudz. Arī Radio1 kolektīvs vēl spēku un izturību brīvprātīgajiem.

"Sacīts - darīts"

Lai stiprinātu tautas ticību politskajām apvienībām, no šodienas ir stājies spēkā "Sacīts – darīts" likums, kas nosaka, ka apvienībām ir jāuzņemas atbildība par priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem. To nepildīšanas gadījumā politiķus varēs saukt pie pilnas atbildības par tukšiem solījumiem. Pēc šīs vēsts saņemšanas daļa politisko apvienību paziņojušas par savas darbības izbeigšanu, bet daļa - atsaukušas savus solījumus.
 
Pārrunas ar suni turpinās

Kāds satraukts jēkabpilietis portālam radio1.lv ziņoja, ka Jēkabpilī, Līkās un Taisnās ielas rajonā klaiņo nikns suns ar zemu pašvērtējumu. Lai savaldītu nelaimīgo dzīvnieciņu, uz notikumu vietu devās atbildīgie dienesti. Pēc jaunākās informācijas, starp abām pusēm joprojām rit pārrunas.

Turpinājumā laika ziņas.

Gaidāms savdabīgs laiks – saule mīsies ar mākoņiem, bet cilvēki – ar pedāļiem!

Šīs bija 1. aprīļa ziņas. Tās sagatavoja Varis Vāvulis, ar tām studijā bija Marts Garausis

Atstājiet komentāru