2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Lielbritānijas dzīves stila žurnāls modes dizaineri no Jēkabpils nodēvējis par talantu, ko neizlaist no redzes loka (FOTO)

Lielbritānijas dzīves stila žurnāls modes dizaineri no Jēkabpils nodēvējis par talantu, ko neizlaist no redzes loka (FOTO)

Lielbritānijas dzīves stila žurnāls “Seen in the City” jēkabpilieti Ievu Eglīti nodēvējis par jauno talantu, ko neizlaist no redzesloka.

19.maijā notika modes skate Regent's Universitātē Londonā, kur tika demonstrēti Ievas Eglītes darinātie tērpi.Viņa par savu kolekciju saņēma visaugstāko novērtējumu. Ieva jau trīs gadus mācās Regent's Universitātē Londonā, apgūstot tērpu dizainera specialitāti. Šovasar viņa augstskolu absolvēs un ir plānojusi vēl vismaz trīs līdz piecus gadus pavadīt ārzemēs, strādājot izvēlētajā specialitātē. Ja karjera veiksmīgi attīstīsies ārzemēs, viņa, iespējams, tur paliks ilgāku laiku vai arī atgriezīsies Latvijā, lai veidotu šeit savas tērpu kolekcijas.

Pirms šīs intervijas, Ievas Eglītes kolekcija, kopā ar citiem Londonas Regent's Universitātes absolventu-dizaineru darbiem tika publicēta arī www.vogue.com, kas ir viens no populārākajiem modes žurnāliem pasaulē. Ievas kolekcija vogue.com redzama bildēs no 25-30.

Publicējam saīsinātu dzīves stila žurnāla “Seen in the City” interviju ar Ievu Eglīti, tulkotu latviešu valodā.

Biogrāfija:

Ieva ir dzimusi Latvijā, Jēkabpilī ļoti radošā vidē. Jau kopš agras bērnības viņas mamma, māksliniece un vietējās mākslas skolas skolotāja Daina Eglīte, viņu ir vadījusi mākslas un dizaina virzienā. Viņa apgalvo, ka vienmēr ir zinājusi, ka veidos karjeru radošajā nozarē un nespēj sevi iedomāties darot, ko citu.

Ieva ir absolvējusi Rīgas Dizaina un Mākslas Vidusskolu un turpmākos divus gadus pavadījusi strādājot par sporta apģērbu dizaineri, kur viņai tika dota iespēja izstrādāt dizainu 2011. gada Eiropas Čempionāta Lakrosā Latvijas Sieviešu izlases formām.

Tiecoties pēc jauna mērķa un izaicinājuma, Ieva nolēma tupināt izglītību modes dizainā Regent's Universitātē Londonā.

Kolekcija:

Iedvesmojoties no Čenobiļas atomreaktora sprādziena, Ieva izveidoja tērpu kolekciju "Meltdown". Šī kolekcija ir kontrastu kombinācija - smags un gaisīgs; skaists un sagrauts; pajumte, bet atsedzoša.

Kolekcija sastāv no kleitām un mēteļiem rudens/ziemas sezonai.

Ieva apģērbu uztver kā mākslas formu, kurā dizainers ir mākslinieks un cilvēka ķermenis balts audekls. Katram tērpam ir savs stāsts. Ievas stilā ir jūtama avangarda ietekme, bet vienlaikus tērpi ir pilnīgi funkcionāli un valkājami.

Lūk, intervija ar Ievu Eglīti angļu valodā stila žurnālā “Seen in the City”:

We catch up with Ieva Eglite, new talent and one to watch…

Ieva was born in Latvia and raised in a very creative environment. From a young age her mother, artist and teacher at local art school directed her towards art, design and creativity. She said she had always known she would pursue a career in this field and could never imagine herself doing anything else.

For two years after graduating Riga School of Design and Art she was working as a sportswear designer and got an opportunity to design Latvian National Women’s League in Lacrosse uniforms for European Championship 2011. Needing a challenge and something to aim for, she decided to come to London and study fashion design further in Regent’s University London.

Tell us a bit about your final collection:

My final collection “Meltdown” is inspired by Chernobyl nuclear accident. It is a tribute to those who sacrificed to this disaster. “Meltdown” is a combination of contrasts – light and heavy; beautiful and destructed; a shelter, yet revealing. It consists of six coats and six dresses for Fall/Winter season.

How would you describe your style?

I see fashion as a form of art where designer is a painter an body is a blank canvas. I even feel responsibility to tell a story with my designs. I get a lot of influence from avant-garde designs, but I always manage to keep mine commercial and entirely functional.

Who’s your fashion icon and why?

I find this question really hard to answer. We all change with our experiences and fashion icons rarely change the same direction. I’ve never found anyone that left such impact on me to call them my icons. I am still in search of my fashion icon.

Where would you like to be in five years?

I want to have my own studio. I wan to be creative and able to express myself and my ideas and lack of space can be a big issue.

Where is your favourite place to go in London and why?

I think I might be in love with London as a whole. Every place has its own personality and these personalities cannot be compared. I find it amazing how place with so many contrasts can exist and no matter where I go, I always feel lie I belong. It’s one of worlds most creative cities. That’s why I chose London to continue with my fashion education.

Twitter handle: @IevaE
Website/Portfolio: www.artsthread.com/profie/ievaeglite

Foto: No privātas kolekcijas

Attēlos: Ievas kolekcija; Ieva kopā ar mammu Dainu Eglīti šī gada 19.maijā, kad kopā ar citiem absolventiem tika demonstrēta viņas kolekcijas Regent's universitātē Londonā.

Atstājiet komentāru