2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Mārtiņš Svilis ar spiningu Daugavā noķēris 25 kilogramus smagu samu (PAPILDINĀTS AR FOTO)

Mārtiņš Svilis ar spiningu Daugavā noķēris 25 kilogramus smagu samu (PAPILDINĀTS AR FOTO)

Trešdien no rīta varens loms gadījies jēkabpilietim, pazīstamajam autosportistam, Latvijas čempionam autorallijā - Mārtiņam Svilim. Viņam izdevies no Daugavas izvilkt 25 kilogramus smagu samu.

Savā facebook.com profilā pie bildes ar vareno lomu Mārtiņš pierakstījis: “Sezona atklāta, rīta cope Daugavā, pēc 30 min smagas cīņas, nomakšķerēts loms - sams 25 kg. Personīgais rekords!”

Sazinoties ar Mārtiņu Svili noskaidrojām, ka varenā zivs trešdien ap pulksten 7.30 ar spiningu izvilkta no Daugavas pie Burkānu salas. Sama garums ir 1,4 metri.

“Zivs noķerta ar spiningu no laivas, māneklis divdaļīgs vobleris, makšķerkāts gan līdz galam neizturēja, 1/3 no tā nolūza. Lai zivi pievilktu līdz brīdim, kad to varētu apskatīt pagāja 25 minūtes, vēl 5 minūtes pagāja kamēr to izdevās satvert un iecelt laivā, jo nebijām gatavojušies uz kaut ko tādu, nebija tīkla ar ko ievilkt tik lielu “zvēru” laivā. Tēvs tikai ar ceturto mēģinājumu ar rokām iecēla samu laivā. Sākotnēji doma bija makšķerēt sapalus, bet pludiņmakšķeres pēc ziemas nebija darba kārtībā un pievērsāmies spiningošanai,” notikušo apraksta Mārtiņš Svilis.

Viņš arī piebilst, ka sākotnēji sverot zivi uz elektroniskajiem svariem, tie rādījuši, ka sams sver 54 kilogramus, bet pārsverot uz citiem svariem tie rādījuši, ka loma smagums ir 25 kilogrami. Mārtiņš Svilis norāda, ka visticamāk pareizais svars ir 25 kilogrami. Esot doma atrast trešos svarus un vēlreiz svērt samu, lai precīzi zinātu tā smagumu. Taču jebkurā gadījumā loms ir varens un var teikt – katra makšķernieka sapnis!

Komentāri (0-2/2)

  • Jurka
    02.07.2018 18:32
    Nu Svili dajoš, 25 kg no 52 kg jau paceļot ar roku kārtīgs vecis var atšķirt bez svariem
  • Inga
    02.07.2018 18:32
    Izskatās labi.

Atstājiet komentāru