2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Ugunsdzēsēji Aknīstes pagastā kopš trijiem naktī dzēš šķeldas kaudzi (FOTO)

Naktī uz trešdienu, pulksten 2.44 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Aknīstes pagastu, kur deg apmēram 10 metrus augsta šķeldas kaudze. Glābēji to turpina dzēst, portālu Radio1.lv informēja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Šobrīd notikuma vietā strādā 12 ugunsdzēsēji, kā arī ir piesaistīta uzņēmuma traktortehnika. Degšana notiek vairākās vietās kaudzes iekšienē, tāpēc ar traktortehniaks palīdzību kaudze tiek pārkrauta, lai glābēji varētu piekļūt degšanas vietām un tās nodzēst.

Notikuma vietas apsekošanai tiek izmantots arī drons.

Dzēšanas darbi turpinās.

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde kopumā saņēma deviņus izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums.

Vakar plkst. 15.32 tika saņemts izsaukums uz Mednieku ielu Jelgavā, kur dega šķūnis 50 m2 platībā. Plkst. 17.44 ugunsgrēks tika nodzēsts. 

Plkst. 16.26 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Aizkraukles novada Jaunjelgavu, kur dega vieglā automašīna 5 m2 platībā. Plkst. 17.33 ugunsgrēks tika likvidēts. 
Īsi pēc pusnakts tika saņemts izsaukums uz Bērzes ielu Dobelē, kur dega atkritumi 1 m2 platībā. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Dobeles novada Auru pagastā, kur uz veloceliņa bija uzkritis koks, Bauskas novada Iecavas pagastā, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma tika sakārtota ceļa braucamā daļa, kā arī Dobeles novada Auru pagastā, kur divstāvu dzīvojamā mājā nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā bija izveidojies neliels piedūmojums. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 39 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.


oto: No notikuma vietas/ VUGD

Atstājiet komentāru