2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī sestdien reģistrēti septiņi saslimušie ar Covid-19, viens – Salas novadā

Jēkabpilī sestdien reģistrēti septiņi saslimušie ar Covid-19, viens – Salas novadā

Pagājušajā diennaktī Jēkabpilī reģistrēti septiņi jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, kas otro dienu pēc kārtas ir lielākais diennaktī saslimušo skaits pilsētā. Viens saslimšanas gadījums reģistrēts Salas novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Līdz ar to patlaban Jēkabpilī ar koronavīrusu ir slimi 22 iedzīvotāji, 20 no tiem ir atklāti pēdējās nedēļas laikā.

Jau ziņots, ka pirmdien koronavīruss tika konstatēts Ābeļu pamatskolas skolotājai, kas dzīvo Jēkabpilī. Veicot pārbaudes kontaktpersonām atklājās jauni saslimšanas gadījumi.

Kopumā kopš marta Jēkabpilī reģistrēts 31 saslimšanas gadījums, 9 cilvēki ir izveseļojušies.

Pagājušajā diennaktī Rīgā reģistrēti 32 jauni inficētiem, kopējam saslimušo skaitam ar Covid-19 sasniedzot 446 cilvēkus.

Četri jauni inficētie aizvadītās nedēļas laikā reģistrēti arī Daugavpilī un Kuldīgas novadā, kur ir visvairāk inficēto pēc Rīgas.

Līdz ar to Daugavpilī ar Covid-19 saslimušo skaits pieaudzis līdz 224, bet Kuldīgas novadā - līdz 107 iedzīvotājiem.Jauni inficētie aizvadītās diennakts laikā reģistrēti arī Jelgavā, Liepājā, Ventspilī, Aizputes, Krāslavas, Salaspils, Talsu, Ķekavas, Siguldas, Mārupes, Babītes, Stopiņu, Riebiņu un Tukuma novadā.

Saslimšana reģistrēta arī Pārgaujas novadā, kur iepriekš visi saslimušie bija atveseļojušies.

No jaunajiem inficētajiem 15 ir vecumā no 20 līdz 29 gadiem, 12 - vecumā no 50 līdz 59 gadiem, bet 11 - vecumā no desmit līdz 19 gadiem. Citās vecuma grupās ir mazāk saslimušo.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 74 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt līdz šim lielākais vienā diennaktī reģistrētais jauno Covid-19 gadījumu skaits bija 9. oktobrī - 137, kad tas otro dienu pēc kārtas pārsniedza simts gadījumus.

Pagājušajā diennaktī veikti 3345 Covid-19 testi, bet pozitīvo testu īpatsvars sasniedzis 2,2%.Līdz šim Latvijā kopumā veikti 361 843 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 2670 personas, bet 1322 izveseļojušās.

Tāpat ziņots, ka pēc Nacionālā veselības dienesta apkopotajiem datiem, stacionāros patlaban ārstējas 61 Covid-19 pacients, kas ir līdz šim augstākais slimnīcās esošo sasirgušo skaits. Pagājušās diennakts laikā slimnīcās ievietoti vēl deviņi pacienti ar Covid-19.

No visiem stacionētajiem, 56 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet pieci ir ar smagu slimības gaitu. Savukārt līdz šim no stacionāra izrakstīti 247 pacienti, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.


Saistītas ziņas:

Jēkabpilī reģistrēti seši jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19

Saslimšanu ar Covid-19 konstatē Jēkabpils Mākslas skolā, darbinieku pašizolācijas dēļ attālināti strādā Pilsētvides departaments (PRECIZĒTS)

Jēkabpilī konstatē saslimšanu ar Covid-19 diviem Bērnu un jauniešu centra darbiniekiem (PRECIZĒTS)

Jēkabpilī reģistrē saslimšanu ar Covid-19 pedagogam, kurš strādā Ābeļu pamatskolā

Komentāri (0-8/8)

  • ZENTA
    16.10.2020 23:30
    Essss:
    Tā ir, kad netiek ievērota pašizolācija. Ja meita atbrauc no ārzemēm, tad pašizolācijā ir ne tikai viņa, bet arī māte un visi, kas dzīvo kopā. Žēl, ka pedagogs neizprot vārda pašizolācija būtību un svarīgumu.... un neievēro valstī noteiktos ierobežojumus, ja būtu ievērota pašizolācija, šis saslimušo vilnis Jēkabpilij ietu garām...
    vai jūs atbildat par saviem vārdiem? pat lūrot pāri sētai jums ir rādījies, varbūt šeit noder latv, t. sakāmvārds""Bailēm lielas acis" Varbūt noskaidrojiet , cik skolā skolēnu slimoja ar vīrusu, bet nevienam analīzes netika veiktas, kā temperatūra pazūd , nākošā dienā uz skolu, marš...
  • Annni
    12.10.2020 15:38
    Tad jau pec halles atklāšanas būs vairāk
  • Nīna
    12.10.2020 08:56
    Situācija bezjēdzīga...jo pilsētās ģimenēs kurām jāsēž pašizolācijā, vecāki iet uz darbu un turpina ritmu.Kāda jēga no tā??Bērni tiek saspundēti mājās ...nu forši...jēgas nav.
  • Swarka
    12.10.2020 08:40
    Vakar (svētdien) pie veikala noliktavas DEPO bija vērojams distancēšanās un piesardzības kalngals - tirdziņš gāja uz urrā :D
  • Žurciņa
    11.10.2020 22:10
    Mežoņu bars :D
    Neviens nav vainīgs ja saslimst,vai arī tiek aplipināts.
    Jāievēro vienkārši epidemioloģiskās prasības,distace, rokas dezinficēt. Tas palīdz vairāk nekā pašizolācija
  • Essss
    11.10.2020 21:00
    Tā ir, kad netiek ievērota pašizolācija. Ja meita atbrauc no ārzemēm, tad pašizolācijā ir ne tikai viņa, bet arī māte un visi, kas dzīvo kopā. Žēl, ka pedagogs neizprot vārda pašizolācija būtību un svarīgumu.... un neievēro valstī noteiktos ierobežojumus, ja būtu ievērota pašizolācija, šis saslimušo vilnis Jēkabpilij ietu garām...
  • Besis
    11.10.2020 20:35
    Viena učene aplipināja puspilsētas.
  • Annnn
    11.10.2020 20:13
    Redz, tagad laiks testēt! Pavasarī skolotājas darbu nedrīkstēja atsākt, kamēr nebija pārbaudītas. Šobrīd, kad vairākkārt bīstamāk, nekādu pārbaužu.

Atstājiet komentāru