2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Saslimšanu ar Covid-19 konstatē Jēkabpils Mākslas skolā, darbinieku pašizolācijas dēļ attālināti strādā Pilsētvides departaments (PRECIZĒTS)

Saslimšanu ar Covid-19 konstatē Jēkabpils Mākslas skolā, darbinieku pašizolācijas dēļ attālināti strādā Pilsētvides departaments (PRECIZĒTS)

(AR JAUNĀKO INFORMĀCIJU PRECIZĒTS VISS TEKSTS) 

Saskaņā ar jaunāko informāciju Jēkabpilī palielinājies saslimušo ar Covid-19 skaits un patlaban aktīvi ir deviņi gadījumi, kur septiņi cilvēki saslimuši šonedēļ.

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps sacīja, ka šīs nedēļas saslimšanas gadījumi saistīti ar pirmdien konstatēto saslimšanu Ābeļu pamatskolas pedagoģei. 

Pēdējās diennakts laikā saslimšana konstatēta arī vienam Jēkabpils Mākslas skolas audzēknim, savukārt Pilsētvides departamenta darbinieki no šodienas strādā attālināti, jo diviem darbiniekiem ir bijis kontakts ar personu, kurai vakar konstatēts Covid-19. Tā kā Mākslas skolā saslimušais skolēns nav plaši kontaktējies ar citiem skolā, pašizolācijā šobrīd atrodas divi cilvēki, bet interešu izglītības iestāde turpina darbu kā ierasts. 

Jēkabpils mērs sacīja, lai skolotāji pasargātu sevi un citus, no pirmdienas, 12.oktobra, pedagogi visās pilsētas skolās darbu veiks ar sejas vizieriem, jo skolotājam  grūti strādāt maskā, tā kā bērns informāciju uztver arī vizuāli ar acu kontaktu un sejas mīmiku. 

Aivars Kraps prognozēja, ka saslimušo ar Covid-19 skaits Jēkabpilī turpinās pieaugt, jo ne visu kontaktpersonu analīžu dati ir zināmi, turklāt atklājoties jauniem gadījumiem atklājas jaunas kontaktpersonas, kurām jānodod analīzes. Tāpēc šobrīd vēl nevarot pateikt, cik plašu loku cilvēku no kontaktpersonas uz kontaktpersonu būs skāris Ābeļu pamaskolas skolotājas saslimšanas gadījums.

Jau ziņots, ka Latvijā pagājušajā diennaktī atklāti 137 jauni Covid-19 gadījumi. Pēdējās 24 stundās veikts 4 tūkstoši 551 Covid-19 tests un reģistrēti 137 jauni saslimšanas gadījumi – līdz šim lielākais vienā dienā reģistrēto gadījumu skaits. Pēdējās diennakts laikā Latvijā stacionēti vēl 10 pacienti ar Covid-19. Kopumā stacionāros patlaban ārstējas 47 pacienti – 42 ar vidēji smagu slimības gaitu, pieci ar smagu slimības gaitu. Tas ir lielākais stacionāros esošo Covid-19 pacientu skaits kopš aprīļa vidus, kad stacionāros bija 46 pacienti. 

Ņemot vērā Covid-19 straujo izplatību, plānots stingrāk ierobežot cilvēku pulcēšanos, iekštelpās ļaujot pulcēties līdz 500, bet ārtelpās - līdz 1000 cilvēkiem. Grozījumu anotācijā uzsvērts, ka pēdējā laikā Slimību profilakses un kontroles centrs ir reģistrējis ļoti strauju Covid-19 saslimstības pieaugumu, lai ierobežotu infekcijas izplatību, epidemiologu ieskatā ir jāpastiprina cilvēku pulcēšanās ierobežojumi un ierobežojumi pasākumu organizēšanai.

No pirmdienas, 12. oktobra, kad sāks darboties jaunieviestā ieceļotāju kontroles informācijas sistēma Covid-19 izplatības ierobežošanai, policija varēs apstādināt privātos transportlīdzekļus, lai pārbaudītu, vai tajos neatrodas kāds, kurš nav sniedzis informāciju par sevi šajā sistēmā, lai gan to vajadzējis darīt. Transportlīdzekļu pārbaude tiks veikta izvēles kārtībā.  

Plānots, ka turpmāk pašizolācija būs jāievēro, atgriežoties no valstīm, kur Covid-19 saslimšanas līmenis pārsniedz Latvijas līmeni, proti, šo slieksni plāno pielāgot Latvijas aktuālajam divu nedēļu kumulatīvajam saslimstības rādītājam uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Latvijā patlaban šis rādītājs ir 40,2 gadījumi uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

Atstājiet komentāru