2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī reģistrē saslimšanu ar Covid-19 pedagogam, kurš strādā Ābeļu pamatskolā

Jēkabpilī reģistrē saslimšanu ar Covid-19 pedagogam, kurš strādā Ābeļu pamatskolā

Jēkabpilī pirmdien konstatēts jauns saslimšanas gadījums ar Covid-19 pedagogam, kurš strādā Jēkabpils novada Ābeļu pamatskolā.

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Aivars Vanags informēja, ka saistībā ar atklāto gadījumu no šodienas, 7.oktobra uz nenoteiktu laiku Ābeļu pamatskolā noteikta karantīna un mācības notiek attālināti, izmantojot tā dēvēto apmācību C modeli. Savukārt skolas telpās tiek veikta papildus dezinfekcija un ievērotas visas Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijas. Ar Covid-19 saslimušā pedagoga kontaktpersonas ir nodevušas analīzes.

Tā kā saslimusī persona dzīvo Jēkabpilī, Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils domes priekšsēdētāju Aivaru Krapu, lai noskaidrotu vai saslimušais pedagogs strādā arī kādā no pilsētas skolām un kā tas varētu ietekmēt mācības iestādē, kurā tas strādā.

Jēkabpils mērs Aivars Kraps sacīja, ka saslimušais pedagogs nav saistīts ar darbu kādā no pilsētas skolām, taču viņa kontakpersonas gan strādājot pilsētas izglītības iestādē. Kontaktpersonu analīžu rezultāti būšot zināmi šodien pēcpusdienā, ja izrādīsies, ka kādai no tām Covid-19 ir pozitīvs, tiks lemts par mācību procesa organizēšanu attiecīgajā izglītības iestādē.

Līdz šim tas kopumā ir 12 saslimšanas gadījums ar koronavīrusu Jēkabpilī, kopš tiek veikta Covid-19 statistika, lielākā daļa pacientu jau ir izārstējušies.

Latvijā aizvadītajā diennaktī atklāti 67 jauni Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija.

Pēdējās diennakts laikā veikti 4426 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 67 jauni inficēšanās gadījumi. Plašāka informācija par pēdējā diennaktī saslimušajiem tiek precizēta un tiks publicēta vēlāk.

Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā stacionēti trīs pacienti ar Covid-19. Stacionāros ārstējas kopumā 34 pacienti: 29 ar vidēji smagu slimības gaitu, pieci ar smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 237 pacienti.


Atstājiet komentāru