2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Salas pagastā aptur “Volvo”, kura vadītājs atļauto 50 kilometru vietā traucās ar ātrumu 147 kilometri stundā

Salas pagastā aptur “Volvo”, kura vadītājs atļauto 50 kilometru vietā traucās ar ātrumu 147 kilometri stundā

Pēdējo četru dienu laikā  Zemgales reģionā reģistrēti 36 ceļu satiksmes negadījumi, četros negadījumos ir cietuši cilvēki. Kopā ceļu satiksmes jomā pieņemti 353 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 111 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Konstatēti 14 transportlīdzekļu vadītāji, kuri sēdušies pie stūres, būdami alkohola reibumā, informē Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Šeršņova. 

25.martā ap pulksten 07.20 Jēkabpils novadā uz autoceļa A12 Valsts policijas amatpersonas apturēja transportlīdzekli “Scania” sakabē ar piekabi un konstatēja, ka krava (baļķi) nav nostiprināti atbilstoši kravu pārvadāšanas noteikumu prasībām, par ko pret vīrieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Saskaņā ar Autopārvadājumu likumu, par kravas novietošanas un nostiprināšanas noteikumu pārkāpšanu, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 55 eiro apmērā.

25.martā ap pulksten 11.15 Jēkabpilī, Zīlānu ielā apturēta automašīna ‘Toyota”, kuras vadītāja vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 50 kilometri stundā, pārvietojās ar ātrumu 66 kilometri stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 16 kilometriem stundā. Pret sievieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

24.martā ap pulksten 00.30 Jēkabpilī, Dambja ielā apturēts transportlīdzeklis “Toyota”, kuru vadīja vīrietis, būdams alkohola reibumā. Viņa izelpā konstatētas 0,88 promiles alkohola. Valsts policijā pret vīrieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

24.martā ap pulksten 18.10 Valsts policijā saņemta informācija, ka Jēkabpils novadā, Variešu pagastā, Antūžos noticis ceļu satiksmes negadījums. Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis vadīja motociklu “Honda”, uzbraucis šķērslim un apgāzās. Vīrietis ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē. Noskaidrots, ka vīrietis vadīja motociklu, kuram nav veikta valsts tehniskā apskate un transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, kā arī transportlīdzekļa vadītājam galvā nebija uzlikta aizsargķivere. Valsts policijā par notikušo ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi un tiek skaidroti precīzi negadījuma iemesli.

24.martā ap pulksten 22.50 Valsts policijas amatpersonas Jēkabpils novadā, Salas pagastā apturēja vieglo automašīnu “Volvo”, kura vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 50 kilometri stundā, pārvietojās ar ātrumu 147 kilometri stundā. Veicot alkohola pārbaudi vīrieša izelpā, konstatēts, ka viņš atradies 1,52 promiļu reibumā. Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un administratīvā pārkāpuma process par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

23.martā ap pulksten 11.00 Jēkabpilī, Daugavpils ielā apturēts transportlīdzeklis “Volkswagen”, kura vadītājs pārvietojās ar ātrumu 69 kilometri stundā vietā, kur atļauts pārvietoties ar 50 kilometri stundā. Tāpat, veicot alkohola pārbaudi transportlīdzekļa vadītāja izelpā, konstatēts, ka viņš atradies 2,06 promiļu reibumā un vadījis automašīnu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un administratīvā pārkāpuma process par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Atstājiet komentāru