2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Aizkraukles novadā policija konfiscējusi vairāk nekā 300 litru nelikumīga alkohola un 167 patronas

Aizkraukles novadā policija konfiscējusi vairāk nekā 300 litru nelikumīga alkohola un 167 patronas

Valsts policija amatpersonas iepriekš sāktos vairākos kriminālprocesos veikušas vairākas sankcionētas kratīšanas Aizkraukles novadā, kuru laikā atrasts un izņemts liels apjoms nelegāla alkohola bez Latvijas akcīzes marķējuma, tabakas izstrādājumi, kā arī dažāda kalibra patronas, portālu Radio1.lv informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zemgales reģiona pārvaldes jautājumos Rūta Strautniece

Turpinot izmeklēšanu vairākos iepriekš sāktos kriminālprocesos saistībā ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu izgatavošanu, uzglabāšanu vai realizāciju, policija pagājušajā nedēļā veica sankcionētas kratīšanas vairāku personu dzīvesvietās Aizkraukles novadā.

Kratīšanas laikā tika izņemts ievērojams daudzums nelikumīga alkohola, lielākoties bez Latvijas akcīzes marķējuma. Kopumā izņemti 317,8 litri nelikumīga alkohola, no kuriem 232,8 litri ir alkohols bez Latvijas Republikas marķējuma un 85 litri brāga. Tāpat kratīšanas laikā izņemtas arī 140 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes marķējuma, kā arī 167 patronas, no kurām 163 ir gludstobra un četras vītņstobra patronas.

Valsts policijas veikto procesuālo darbību laikā ir noskaidrotas arī vairākas iespējamās vainīgās personas.

Šobrīd turpinās izmeklēšana šajos kriminālprocesos, kas sākti pēc Krimināllikuma 221. panta par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Atstājiet komentāru