2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Policija sākusi kriminālprocesus par braukšanu 2,42 promiļu reibumā un trīs motorzāģu zādzību Jēkabpilī

Policija sākusi kriminālprocesus par braukšanu 2,42 promiļu reibumā un trīs motorzāģu zādzību Jēkabpilī

VP sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Strautniece informē, ka 1. jūnijā pirms pulksten 8.00 Jēkabpils novadā, Mežāres pagastā kāds 1981. gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu Volvo sastāvā ar puspiekabi un uzbrauca citai stāvošai piekabei, kas bojāja ceļa aizsargbarjeru. Par šo nodarījumu uzsākts administratīvā pārkāpuma process un automašīnas Volvo vadītājam piemērots naudas sods 25 eiro apmērā.

2. jūnijā īsi pēc pulksten 20.00 Jēkabpilī kāda 1975. gadā dzimusi sieviete vadīja automašīnu Audi būdama 2,42 promiles lielā alkohola reibumā, bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Par šo pārkāpumu transportlīdzekļa vadītājai uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

3. jūnijā pulksten 4.00 Jēkabpilī kāds 1989. gadā dzimis vīrietis konstatējis, ka no viņa automašīnas bagāžas nodalījuma, kas bija aizslēgts, ir nozagti trīs motorzāģi, kuru kopējā vērtība sastāda 800 eiro. Par šo nodarījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī. Par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Atstājiet komentāru