2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpilī sākti divi kriminālprocesi pret autovadītājiem, kas pie stūres sēdušies vairāk kā trīs un četru promiļu reibumā

Jēkabpilī sākti divi kriminālprocesi pret autovadītājiem, kas pie stūres sēdušies vairāk kā trīs un četru promiļu reibumā

Jēkabpilī sākti kriminālprocesi pret diviem autovadītājiem, kas pie stūres sēdušies pamatīgā alkohola reibumā, par šiem pārkāpumiem informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zemgales reģiona pārvaldes jautājumos Rūta Strautniece.

2023. gada 13. maijā īsi pēc pulksten vienpadsmitiem vakarā Jēkabpils novadā, Jēkabpilī, Viestura ielā kāds 1997. gadā dzimis vīrietis būdams 3,034 promiles lielā alkohola reibumā vadīja automašīnu Volvo tādā veidā apdraudot savu un citu satiksmes dalībnieku drošību. Par šo pārkāpumu vīrietim uzsākts Kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta 11 daļas par transportlīdzekļa vadīšanu ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

2023. gada. 14. maijā ap pusseptiņiem vakarā Jēkabpilī, Brīvības ielā kāds 1985. gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu Peugeot būdams 4,37 promiles lielā alkohola reibumā. Kā arī, noskaidrojies, ka vīrietim patlaban ir spēkā autovadītāja apliecības izmantošanas liegums. Par šo pārkāpumu tika uzsākts Kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta 1. daļas par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību vai tās ir atņemtas un ja vadītājs atrodas alkohola vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. Par šo pārkāpumu personai arī piemērota transportlīdzekļa konfiskācija.

Atstājiet komentāru