2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Policija brīvdienās pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību un drošību

Policija brīvdienās pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību un drošību

Valsts policija (VP) Lieldienu brīvdienās – no 7. līdz 10. aprīlim – pastiprināti pievērsīsies drošībai uz ceļiem. Reidus un masveida pārbaudes policijas veiks ne tikai uz galvenajiem, bet arī uz vietējās nozīmes ceļiem. To intervijā Latvijas Televīzijai sacīja VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka vietnieks Arturs Smilga.

Policijas pārstāvis norādīja, ka VP arī gaidāmajās Lieldienu brīvdienās pastiprināti uzraudzīs sabiedrības kārtību un drošību, it īpaši uz ceļiem, kur masveida pārbaudes varētu sākties jau ceturtdien, 6. aprīlī.

"Autovadītājiem jārēķinās ar to, ka šajās svētku brīvdienās var gadīties tā, ka policija aptur, būs masveida pārbaudes un policija uzraudzīs satiksmi," stāstīja Smilga.

Sagaidāms, ka uz autoceļiem pastiprināti notiks pārbaudes, lai izķertu transportlīdzekļu vadītājus, kas sēžas pie stūres alkohola reibumā, atzīmēja VP pārstāvis.

Pagājušā gada Lieldienu brīvdienās četru dienu laikā tika konstatēti 76 dzērājšoferi, klāstīja Smilga, piebilstot: "Lielākā daļa no viņiem bija virs pusotras promiles, tātad stiprā alkohola reibumā." Vēl četri transportlīdzekļa vadītāji pie stūres bija narkotiku reibumā. 

"Mūsu statistika liecina, ka attiecībā uz transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā šī situācija neuzlabojas. Bet, ja skatāmies kopumā uz satiksmi, tad situācija kļūst labāka. Sevišķi, paskatoties uz pagājušā gada statistiku par bojā gājušajiem, ir krietni uzlabojumi," vērtēja Smilga.

Atstājiet komentāru