2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilī marta sākumā pieķerti pieci autovadītāji, vadot auto bez valsts tehniskās apskates. Sākti administratīvā pārkāpuma procesi

Jēkabpilī marta sākumā pieķerti pieci autovadītāji, vadot auto bez valsts tehniskās apskates. Sākti administratīvā pārkāpuma procesi

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Ilze Jurēvica informē par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, kas marta sākumā fiksēti Jēkabpilī.

2.martā ap pulksten 21.20 Jēkabpilī, Rīgas ielā virzienā uz Kazarmu ielu konstatēts 1982.gadā dzimis automašīnas vadītājs kurš vadot automašīnu AUDI bija alkoholisko dzērienu ietekmē, veicot pārbaudi konstatēta alkohola koncentrācija izelpā 0,57 promiles. Par šo pārkāpumu sākts administratīvā pārkāpuma process. Pēc ceļu satiksmes likuma 62.panta 2.daļas par transporta līdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, bet nepārsniedz vienu promili. Par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu no 430 līdz 640 eiro. Tāpat arī vīrietim atņemtas transporta līdzekļa vadīšanas tiesības uz 1 gadu.

1.martā ap pulksten 9.40 Jēkabpilī pa Brīvības ielu virzienā no Celtnieku ielas uz Dolomīta ielu konstatēts automašīnas Volkswagen Transporter vadītājs 1964.gadā dzimis vīrietis, kurš vadīja transporta līdzekli bez transporta līdzekļa vadīšanas tiesībām. Par šo pārkāpumu sākts administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 51.panta 6.daļas 1.punkta, proti, par transporta līdzekļa vadīšanu, ja nav transporta līdzekļa vadīšanas tiesību. Par šādu pārkāpumu var tikt piemērots naudas sods no 280 līdz 570 eiro.

Tāpat pēdējo divu dienu laikā, 1. un 2. martā Jēkabpilī ir konstatēti vairāki transporta līdzekļu vadītāji, kuri ir piedalījušies ceļu satiksmē ar transporta līdzekli, kuram nav veikta valsts tehniskā apskate. 

Viens no šādiem pārkāpumiem ir fiksēts 2.martā ap pulksten 14.15., kad Jēkabpilī kāda autovadītāja, 1962.gadā dzimusi sieviete, vadot transporta līdzekli Mersedes Benz, brauca pretējā braukšanas virzienā pa vienvirziena ceļu, pārvietojoties pa Dārza ielu no Palejas ielas puses Rīgas ielas virzienā. Veicot automašīnas pārbaudi konstatēts, ka sieviete pārvietojas ar automašīnu, kurai noteiktā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate. Par šiem pārkāpumiem sākti administratīvā pārkāpuma procesi par transporta līdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram nav noteiktā termiņā veikta valsts tehniskā apskate. Par šādu pārkāpumu var tikt piemērots naudas sods transporta līdzekļa vadītājam no 55 līdz 120 eiro un par braukšanu pretējā virzienā pa vienvirziena ceļu var tikt piemērots naudas sods 55 eiro apmērā. 

Bez tam fiksēti vēl trīs autovadītāji, kuri ir pārvietojušies ar transporta līdzekli bez valsts tehniskās apskates. 1.martā konstatēti divi šādi gadījumi. Ap pulksten 12.25 Jēkabpilī, Rīgas ielā virzienā no kazarmu uz Ozolu ielu fiksēts transporta līdzekļa AUDI ALLROAD vadītājs, kura auto nav noteiktajā termiņā veikta valsts tehniskā apskate. Sākts administratīvā pārkāpuma process.

1.martā ap pulksten 12.50 Jēkabpilī pa Rīgas ielu virzienā no Ozolu ielas uz Kurzemes ielu ir fiksēta transporta līdzekļa AUDI A6 vadītāja arī par identisku pārkāpumu. 

Un trešais autovadītājs ir fiksēts 2.martā ap pulksten 11.12 Jēkabpilī, Brīvības ielā virzienā no Meža ielas uz Neretas ielas pusi, transporta līdzekļa Toyota Corolla vadītājs, kurš pārvietojās ar transporta līdzekli bez veiktas valsts tehniskās apskates. 

Visos šajos gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi par transporta līdzekļu izmantošanu ceļu satiksmē, kuram nav noteiktajā termiņā veikta valsts tehniskā apskate. Kā jau iepriekš minēts, personām par šādu pārkāpumu var tikt piemērots naudas sods no 55 līdz 120 eiro apmērā.

Atstājiet komentāru