2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Aizkraukles novada Pilskalnes pagastā policija konstatē, ka mednieks pārvadā ieroci alkohola reibumā

Aizkraukles novada Pilskalnes pagastā policija konstatē, ka mednieks pārvadā ieroci alkohola reibumā

4.februārī desmit minūtes pēc pusnakts valsts policijas Austrumzemgales reģiona reaģēšanas iecirkņa amatpersonas, Aizkraukles novada Pilskalnes pagastā apturēja transporta līdzekli Toyota un pārbaudīja tajā esošās personas, informē Valsts Policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Viņa stāsta, ka automašīnā atradās trīs vīrieši ģērbuīes kamuflāžas drēbēs un sarunas laikā tika noskaidrots, ka persona sir bijušas medībās. Tāpēc likumsargi uzjautāja, lai mednieki parāda, kā tiek pārvadāti šaujamieroči pēc medībām. Pārbaudes laikā konstatēts, ka viens no vīriešiem atradies alkohola reibumā.

Madara Šeršņova atgādināja, ka fiziskajām personām ir aizliegts pārvadāt šaujamieročus alkohola reibumā, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles. Šajā gadījumā vīrietis atradās 0,78 promiļu reibumā. Ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Par šādu administratīvu pārkāpumu saskaņā ar ieroču aprites likumu tiek piemērots naudas sods no 1000 līdz 2000 eiro, atņemot ieroču glabāšanas un nēsāšanas tiesības uz laiku no viena līdz trim gadiem.

4.februārī ap pulksten 10.30 Jaunjelgavā tika apturēts velosipēdists, kurš ar velosipēdu brauca alkohola reibumā. Vīrieša izelpā konstatēts 1,39 promiles alkohola. Par notikušo policija uzsākusi administratīvā pārkāpuma procesu.

4.februārī ap pulksten 11.30 valsts policijas amatpersonas piefiksēja transporta līdzekli automašīnu BMW pārvietojamies Aizkraukles novadā pa rotācijas apli, nebrīdinot par savu manevru ar brīdinājuma signālu. Tika apturēts šis transporta līdzeklis un konstatēts, ka tā vadītājs atrodas alkohola reibumā. Autovadītāja izelpā konstatēta 0,51 promila alkohola. Valsts policijā par notikušo ir uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi – par noteikumi, kuri reglamentā signāla došanas kārtību, neievērošanu un par transporta līdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu reibumā.

1.februārī ap pulksten 12.30 valsts policijā tika saņemta informācija par satiksmes negadījumu Aizkrauklē, Gaismas ielā noticis ceļu satiksmes negadījums, uzbraukts gājējai un transporta līdzekļa vadītāja pametusi notikuma vietu. 

Likumsargi noskaidroja transporta līdzekli un tā vadītāju. Konstatēts, ka sieviete vadīja transporta līdzekli BMW un stāvlaukumā, nepārliecinoties par manevra drošību, kā rezultātā uzbrauca gājējai, pēc kā transporta līodzekļa vadītāja pameta notikuma vietu, neziņojot likuma noteiktajā kārtībā par notikušo valsts policijai. Gājēja negadījumā nav cietusi. Prêt transporta līdzekļa vadītāju uzsākti divi administratīvie procesi – par izraisīto ceļu satiksmes negadījumu un ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu. Šajā gadījumā jāpiebilst, pat ja šķiet, ka notikuma vietā nav cietušas personas, nevajadzētu pamest notikuma vietu. Var gadīties, ka gājējs, kuram uzbraukts, dodas prom no notikuma vietas, taču vēlāk vēršas medicīnas iestādē. Tāpēc ir būtiski automašīnas vadītājam informēt, ka ir bijis ceļu satiksmes negadījums un sekot likumsargu norādēm.

Atstājiet komentāru