2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Dzērājšoferis ar nelegālajām cigaretēm automašīnā bēg no policijas

Dzērājšoferis ar nelegālajām cigaretēm automašīnā bēg no policijas

Vakar Valsts policijas amatpersonas Aizkraukles novadā, Sērenes pagastā pamanīja automašīnu, kura tika vadīta nepārliecinoši. Likumsargi pieņēma lēmumu automašīnu apturēt, taču tās vadītājs to neapturēja un turpināja kustību. Transportlīdzeklis tika apturēts un pret vīrieti uzsākts kriminālprocess un trīs administratīvo pārkāpumu procesi, informē VP Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos  Madara Šeršņova. 

24.janvārī ap pulksten 10.20 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirkņa amatpersonas ar Valsts policijas dienesta automašīnu patrulēja Sērenē, kur pamanīja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs to vadīja nepārliecinoši, kas radīja aizdomas, ka persona atrodas alkohola reibumā. 

Tika pieņemts lēmums transportlīdzekli apturēt. Likumsargi ieslēdza gaismas un skaņas signālu un pa skaļruni pieprasīja transportlīdzekli apturēt ielas malā, taču vīrietis turpināja kustību, ignorējot prasību apstāties. Visbeidzot vīrietis apturēja automašīnu un notikuma vietā noskaidrots, ka viņam nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesības un viņš transportlīdzekli vadījis, būdams 1,24 promiļu reibumā. 

Notikuma vietā vīrietis no kabatas izņēma cigarešu paciņu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Tāda pati cigarešu paciņa tika atrasta automašīnas salonā. Tāpat konstatēts, ka viņam nebija klāt personu apliecinoša dokumenta.

Valsts policijā pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām. Tāpat pret vīrieti ir uzsākti trīs administratīvo parāpumu procesi par nepakļaušanos tādas personas prasībai apturēt transportlīdzekli, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, par tādu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām un par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav klāt personu apliecinoša dokumenta. 

Saskaņā ar Krimināllikumu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā, soda brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Valsts policija atgādina, ka alkohola lietošana un transportlīdzekļa vadīšana nav savienojamas – šāda rīcība apdraud gan savu, gan līdzcilvēku drošību. Tādēļ aicinām arī līdzcilvēkus būt atbildīgiem un atturēt draugus, radus un paziņas no sēšanās pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

Atstājiet komentāru