2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilī, pēc sievietes pieprasījuma, policija nošķir no viņas un bērna, agresīvu piedzērušos vīrieti

Jēkabpilī, pēc sievietes pieprasījuma, policija nošķir no viņas un bērna, agresīvu piedzērušos vīrieti

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska informē par reģistrētajiem notikumiem Austrumzemgales policijas iecirknī:

27. decembrī Austrumzemgales iecirknī tika saņemta informācija, ka Aizkraukles iedzīvotājam ir piezvanījusi nepazīstama sieviete un uzdodoties par "Swedbank" darbinieci, pieprasījusi vīrieša internetbankas PIN koda apstiprinājumu, lai it kā pārtrauktu krāpnieciskas darbības ar vīrieša bankas kontu. Diemžēl vīrietis noticēja viltvārdei un rīkojās pēc viņas instrukcijām, kā rezultātā uz viņa vārda tika paņemti seši ātrie kredīti par kopējo summu 2 140 eiro. Kredīti tika pārskaitīti uz citu bankas kontu. Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

Valsts policija atkārtoti atgādina, ka ne Valsts policjas, ne citi valsts iestāžu un banku darbinieki nekad nezvana, lai noskaidrotu piekļuves datus banku kontiem un citu tamlīdzīgu sensitīvu informāciju. Iedzīvotāji ir aicināti būt uzmanīgiem un pārtraukt šādas aizdomīgas telefonsarunas, kā arī brīdināt par krāpnieku aktivitāti savus tuviniekus!

27. decembrī plkst. 13:20. Jēkabpils nov., Jēkabpilī, Jaunā ielā notika ceļu satiksmes negadījums. Sākotnējā informācija liecina, ka sieviete, vadot a/m "Audi A6" un, iespējams, neizvēloties metereoloģiskajiem apstākļiem atbilstošu un drošu braukšanas ātrumu, nobrauca no ceļa braucamās daļas un uzbrauca šķērslim – mājas žogam. Automašīnas vadītāja negadījumā cieta un tika nogādāta medicīnas iestādē.
29. decembrī plkst.00.30 Aizkraukles nov., Koknesē, Blaumaņa ielā, vīrietis, vadot automašīnu "Mercedes Benz E240", netika galā ar automašīnas vadību, kā rezultātā iebrauca grāvī un avarēja. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā cieta šīs automašīnas pasažiere - jauniete, kura tika nogādāta medicīnas iestādē.

Valsts policija atgādina, ka ziemā, mainīgos laika apstākļos ceļi daudziet Latvijā var būt slideni, tāpēc ir rūpīgi jāizvērtē ceļu stāvoklis un ieteicams izvēlēties mazāku braukšanas ātrumu nekā vasaras sezonā, kā arī jāietur lielāka distance no citiem transportlīdzekļiem!

28. decembrī Jēkabpilī pēc sievietes pieteikuma tika pieņemts policijas lēmums par vīrieša nošķiršanu no viņas un bērna. Minētais vīrietis bija 2,27 promiļu stiprā alkohola reibumā un uzvedās agresīvi. 
Valsts policija aicina jebkuru personu, kura saskaras ar vardarbības draudiem, rīkoties, neļaut darīt sev pāri un īstenot savas tiesības uz aizsardzību. Šādās situācijās cietušajām personām var palīdzēt arī sociālie dienesti un nevalstiskās organizācijas. Tāpat policija iedrošina arī līdzcilvēkus neklusēt par iespējamu vardarbību un ziņot policijai!

Atstājiet komentāru