2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Otrajos Ziemassvētkos Jēkabpilī un Aizkrauklē notika pastiprinātas transporta līdzekļu pārbaudes

Otrajos Ziemassvētkos Jēkabpilī un Aizkrauklē notika pastiprinātas transporta līdzekļu pārbaudes

Šajās svētkos, no 24. līdz 26. decembrim Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā reģistrēts 31 ceļu satiksmes negadījums. Tajos cietusi viena persona.  Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 178 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 64 par ātruma pārsniegšanu un seši par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti seši kriminālprocesi un viens administratīvo pārkāpumu process, informē  Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

Austrumzemgales iecirknī 24.decembrī pulksten 10.02 Jēkabpils novada Mežāres pagasta Mežārē vīrietis vadīja a/m “VW Polo”, būdams alkohola reibumā, bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kā arī vīrietis nebija piesprādzējies ar drošības jostu. Policijas darbinieki personu aizturēja. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess. 

24.decembrī ap pulksten 11.00 AIZKRAUKLES NOVADS, AIZKRAUKLE, vīrietis vadīja automašīnu “Volvo S60” pa Spīdolas ielu, virzienā no Lāčplēša ielas uz Gaismas ielu, un pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, proti, nepamatoti iebrauca pretējā brauktuves pusē, nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbrauca un brauca pa gājēju ietvi, kā arī izraisīja sadursmi ar stāvošu tādas pašas markas transportlīdzekli “Volvo S60”, to bojājot. Pēc ceļu satiksmes negadījuma vīrietis atstāja negadījuma vietu, pārkāpjot noteikto kārtību. Valsts policijas likumsargi vīrieti aizturēja. Tika konstatēts, ka viņš atrodas 2,0979 promiļu stiprā alkohola reibumā. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess.

25.decembrī plkst. 19:42 Aizkraukles novadā sievietei bijis konflikts ar vīrieti, kurš pie viņas dzīvo. Izbraucot uz notikumu policijas darbinieki pieņēma lēmumu par nošķiršanu un vīrietis atstāja dzīvesvietu.

26.decembrī Jēkabpilī no plkst. 11:30 līdz 12:00 tika rīkotas pastiprinātas transportlīdzekļu pārbaudes. Kopumā tika pārbaudīti 16 transportlīdzekļi, konstatēts viens  pārkāpums - piedalīšanās ceļa satiksmē bez transportlīdzekļa tehniskās apskates.

26.decembrī Aizkrauklē no plkst. 11.30 līdz 13.30 tika rīkotas pastiprinātas transportlīdzekļu pārbaudes. Kopumā tika pārbaudīti 69 transportlīdzekļi, konstatēts viens  pārkāpums: vīrietis vadīja automašīnu “Peugeout” alkohola reibuma (3,33 promiles) un bez iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Persona tika aizturēta un saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas - par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Komentāri (0-1/1)

  • Skolnieciņš
    28.12.2022 09:06
    Vispār baltu tautas ir pagāni. Kopš sākta laika Baltu zemēs tika praktizēts pagānisms – politeisms; daudzdievība. Un svinēt kristīgos Ziemassvētkus ir apsurdi. Tā ir izdabāšana krustnešiem un kristīgajiem misionātiem, kas te veica noziedzīgos krusta karus. Nu, kaut kā tā.
    Ar cieņu, Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)

Atstājiet komentāru