2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Autovadītājs izraisa sadursmi uz tilta pār Daugavu Jēkabpilī un bēgot avarē Vienības ielā

Autovadītājs izraisa sadursmi uz tilta pār Daugavu Jēkabpilī un bēgot avarē Vienības ielā

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 12 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 22 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 6 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti divi ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām. Savukārt pagājušās nedēļas nogalē, brīvdienās un šīs nedēļas sākumā kopumā konstatēti 13 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, kurus fiksējusi policija un vienā gadījumā veikalā savaldīts agresīvs pircējs, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Kā liecina sākotnējā informācija,  3. oktobrī Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „Peugeot 407” pa tiltu pāri Daugavai, neievēroja drošu intervālu un izraisīja sadursmi ar pretī braucošo automašīnu „Audi A4 Avant”, bojājot tās kreisās puses sānu ārējo atpakaļskata spoguli. Pēc ceļu satiksmes negadījuma vīrietis atstāja notikuma vietu un, braucot pa Vienības ielu, iebrauca lokveida krustojumā, nepamatoti nobrauca no ceļa braucamās daļas un sabojāja apstādījumus un zaļo zonu. Pēc otrā ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanas vīrietis lietoja alkoholiskos dzērienus. Likumsargi, pārbaudot alkohola koncentrāciju izelpas gaisā ar alkometru, konstatēja 2,73 promiles. Tāpat tika noskaidrots, ka vīrietis automašīnu vadījis bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām, jo tās atņemtas par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu. Policijā par notikušo sākti pieci administratīvo pārkāpumu procesi. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  3. oktobrī Jēkabpils novada Vīpes pagastā vīrietis vadīja mopēdu „Sonik” un, ieraugot policijas dienesta transportlīdzekli, strauji nogriezās pa labi un paātrināja braukšanas ātrumu. Likumsargi pieņēma lēmumu transportlīdzekli pārbaudīt. Tika ieslēgtas bākugunis un skaņas signāls, kā arī, izmantojot skaļruni, mopēda vadītājam policists vairākkārtīgi lika apturēt transportlīdzekli, taču vīrietis nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām. 

Pēc neilgas pakaļdzīšanās mopēds tika apturēts un policisti noskaidroja, ka vīrietim nav likumā noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, kā arī par mopēdu nav izdarīta tā  īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana. Policijā par notikušo sākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  2. oktobrī Jēkabpils novada Kūku pagastā vīrietis vadīja automašīnu „Audi 80”, būdams 1,29 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  2. oktobrī Jēkabpils novada Vīpes pagastā vīrietis vadīja traktoru „Belarus 820”, būdams 1,6 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  2. oktobrī Jēkabpils novada Kalna pagastā līdz šim nenoskaidrota persona vadīja automašīnu „BMW 320”, nepamatoti nobrauca no ceļa braucamās daļas, un transportlīdzeklis grāvī apgāzās. Negadījumā traumas guva viens pasažieris, kurš tika nogādāts ārstniecības iestādē. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 
Kā liecina sākotnējā informācija, 2. oktobrī Jēkabpilī 18-gadīgs jaunietis vadīja automašīnu „Mercedes-Benz E320” pa Rīgas ielu bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un jaunietim piemērots naudas sods 300 eiro. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 2. oktobrī Jēkabpilī 2001. gadā dzimis jaunietis pa Ventas ielu vadīja automašīnu BMW 320”, kam nav veikta tās īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana. Tāpat pārbaudes laikā likumsargi konstatēja, ka transportlīdzeklim noteiktajā termiņā veikta nav veikta valsts tehniskā apskate, tas nav reģistrēts likumā noteiktajā kārtībā, kā arī jaunietim nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību. Policijā par notikušo sākti četri administratīvo pārkāpumu procesi un jaunietim piemēroti naudas sodi attiecīgi 100, 60, 100 un 300 eiro. 
Kā liecina sākotnējā informācija,  1. oktobrī Jēkabpilī 19-gadīgs jaunietis vadīja automašīnu „Audi A6 Avant” pa Zīlānu ielu un nepamatoti iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, kur izraisīja sadursmi ar pretī braucošo kravas transportlīdzekli „Volvo FH”. Negadījumā personas neguva fiziskas traumas. Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka vieglās automašīnas vadītājs pie stūres sēdies, būdams 1,87 promiļu reibumā. Policijā par notikušo tika sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi. Par nepamatotu iebraukšanu pretējā virziena joslā vieglās automašīnas vadītājam piemērots naudas sods 100 eiro, savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, esot alkohola reibumā, - naudas sods 1200 eiro un atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  30. septembrī Jēkabpilī vīrietis veikalā veica huligāniskas darbības, proti, skaļi klaigāja necenzētus vārdus un grūstījās, tādējādi ar savu rīcību ignorēja vispārpieņemtās uzvedības normas un apdraudēja cilvēku drošību. Tāpat vīrietis turpināja prettiesisko rīcību, neraugoties uz pilnvarotas amatpersonas prasību to izbeigt. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 100 eiro. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  30. septembrī Jēkabpilī vīrietis vadīja mopēdu „Kymco” pa Kaļķu ielu, būdams 2,33 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process.

Kā liecina sākotnējā informācija,  30. septembrī Jēkabpilī vīrietis vadīja elektroskrejriteni pa Neretas ielu, būdams 2,23 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 170 eiro. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  29. septembrī Jēkabpilī vīrietis, kuram tiesa piemērojusi liegumu vadīt jebkādu transportlīdzekli, vadīja automašīnu „Audi A4” pa Neretas ielu.  Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  29. septembrī Jēkabpilī vīrietis atpakaļgaitā vadīja kravas transportlīdzekli „MAN TGX” sakabē ar piekabi, nepārliecinājās par ceļu satiksmes drošību un uzbrauca elektrosadales skapim, to bojājot. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija,  29. septembrī Jēkabpilī vīrietis atpakaļgaitā vadīja kravas transportlīdzekli „MAN TGX” sakabē ar piekabi, nepārliecinājās par ceļu satiksmes drošību un uzbrauca elektrosadales skapim, to bojājot. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 97 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 58 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 18 par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu un viens par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Reģistrēti 12 ceļu satiksmes negadījumi, kur 2 gadījumos ir cietušas 3 personas.

Atstājiet komentāru