2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Salas novadā un Jēkabpilī autovadītāji nopelna sodus par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu

Salas novadā un Jēkabpilī autovadītāji nopelna sodus par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 17 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 7 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 3 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 3 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 13. septembrī Jēkabpils novada Salas pagastā sieviete vadīja automašīnu „Volvo S60” ar ātrumu 127 km/h, pārkāpjot atļauto maksimālo braukšanas ātrumu 90 km/h. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un sievietei piemērots naudas sods 80 eiro. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 12. septembrī Jēkabpils novadā vīrietis apdzīvotā vietā Zīlāni, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 50 km/h vadīja automašīnu „BMX X5” ar ātrumu 107 km/h. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 450 eiro, kā arī aizliegums sešus mēnešus izmantot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 12. septembrī Jēkabpilī vīrietis pa Nameja ielu vadīja automašīnu „Opel Corsa”, kam valsts reģistrācijas numura zīmes zilais fons bija pārklāts ar melnu krāsu. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 55 eiro. 

Valsts policija atgādina, ka ir aizliegts transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura zīmi izmainīt, aizsegt, pārklāt ar aizsargmateriāliem, mehāniski bojāt, locīt vai to apslēpt citā veidā.

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 109 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 52 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 20 par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 13 ceļu satiksmes negadījumi, kur 2 gadījumos ir cietušas 2 personas.

Atstājiet komentāru