2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils policijas iecirknis sācis divus administratīvo pārkāpumu procesus pret autovadītāju, kurš apdzenot radīja bīstamu situāciju

Jēkabpils policijas iecirknis sācis divus administratīvo pārkāpumu procesus pret autovadītāju, kurš apdzenot radīja bīstamu situāciju

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 15 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 18 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 11 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 2 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 4. augustā Jēkabpilī no kādas mājas pagalma tika nozagtas dārza mēbeles. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.   

Kā liecina sākotnējā informācija, 4. augustā Jēkabpils novadā uz autoceļa Rīga – Daugavpils 153. kilometrā vīrietis vadīja automašīnu „Hyundai Santa Fe” un, veicot apdzīšanas manevru, nelietojot brīdinājuma signālus ar gaismas virzienrādītājiem. Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka vīrietis, vadot transportlīdzekli, nav piesprādzējies ar drošības jostu. Policijā par notikušo sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi. 

Valsts policija atgādina, ka pirms jebkura manevra – braukšanas sākšanas, pārkārtošanās, nogriešanās, apgriešanās braukšanai pretējā virzienā, apdzīšanas, transportlīdzekļa apturēšanas u. tml. – transportlīdzekļa vadītājam jāpārliecinās par ceļu satiksmes drošību un par to, vai netiks traucēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, un laikus jādod brīdinājuma signāls ar gaismas virzienrādītājiem. Ja gaismas virzienrādītāju nav vai tie nedarbojas, brīdinājuma signāls jādod ar roku atbilstoši manevram. 

Par noteikumu pārkāpšanu, kuri reglamentē brīdinājuma signāla došanas kārtību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 15 līdz 30 eiro. Savukārt transportlīdzekļa vadītājam par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu, braucot ar mehānisko transportlīdzekli, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 30 līdz 70 eiro.

Atstājiet komentāru