2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī policija aizturējusi divus cilvēkus aizdomās par narkotiku lietošanu

Jēkabpilī policija aizturējusi divus cilvēkus aizdomās par narkotiku lietošanu

Aizvadītajā diennaktī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 15 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Uzsākti 2 Kriminālprocesi.  Uzsākti  15  administratīvā pārkāpuma procesi, no tiem 14 ceļu satiksmes jomā, informē VP ZRP pārstāve Aiga Jansone. 

26. jūlijā Jēkabpilī, Palejas ielā sieviete (dzim.2000.g.), iespējams, atradās narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā. Nogādāta Aizkraukles medicīnas centrā ekspertīzes veikšanai. Sieviete no narkotisko vielu ietekmes pārbaudes atteicās. Sieviete saukta pie administratīvās atbildības pēc Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma 48.panta otrās daļas - par atteikšanos no narkotisko vai psihotropo vielu ietekmes medicīniskās pārbaudes - 10 naudas soda vienību apmērā, kas atbilst 50 eiro. Sieviete vienlaicīgi brīdināta par kriminālatbildību, ja tā gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas neatļauti iegādāsies vai glabās narkotiskās vai psihotropās vielas nelielā apmērā vai neatļauti tās lietos.

26.jūlijā vīrietis (dzim.1994.g.) vadīja automašīnu BMW bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām un, iespējams, atrodoties narkotisko vielu ietekmē. Ekspertīzes veikšanai nogādāts  uz Aizkraukles medicīnas centru, kur no narkotisko vielu ekspertīzes atteicās. Uzsākts Kriminālprocess pēc Krimināllikuma 2621.panta pirmās daļas - par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs vai narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes, ja to izdarījis transportlīdzekļa vadītājs, kuram nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas). Par minēto noziedzīgo nodarījumu persona tiek sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Komentāri (0-1/1)

  • ES
    30.07.2022 22:39
    Kur ir maņiaks?!

Atstājiet komentāru