2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī autovadītājs Brīvības un Pelītes ielas krustojumā uzbrauc gājējam un aizbēg no notikuma vietas

Jēkabpilī autovadītājs Brīvības un Pelītes ielas krustojumā uzbrauc gājējam un aizbēg no notikuma vietas

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 17 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 7 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 4 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums, kurā cietusi viena persona, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.   

Kā liecina sākotnējā informācija, 14. jūlijā Jēkabpilī līdz šim nenoskaidrots automašīnas vadītājs Brīvības un Pelītes ielas krustojumā, atpakaļgaitā vadot transportlīdzekli, uzbrauca gājējam, kurš negadījumā guva traumas. Automašīnas vadītājs pēc negadījuma aizbrauca no notikuma vietas. Mediķi gājējam sniedza medicīnisko palīdzību notikuma vietā, un viņš no hospitalizācijas atteicās. Policijā par notikušo ir sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 13. jūlijā Jēkabpils novadā uz autoceļa Rīga-Daugavpils 157. kilometrā sieviete vadīja automašīnu „Toyota” ar ātrumu 117 km/h vietā, kur maksimālais atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h. Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka sievietei ir stājies spēkā transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums sakarā ar nederīgu medicīnisko izziņu. Policijā par notikušo sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi un sievietei piemēroti divi naudas sodi 40 eiro apmērā katrs. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 13. jūlijā Jēkabpilī vīrietis vadīja automašīnu „Volkswagen Sharan” pa Brīvības ielu un nedeva ceļu gājējam, kurš šķērsoja brauktuvi pa gājēju pāreju. Tāpat likumsargi fiksēja, ka autovadītājs nebija piesprādzējies ar drošības jostu. Policijā par notikušo sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi un vīrietim piemēroti naudas sodi attiecīgi 50 un 30 eiro. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 97 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 56 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 35 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens kriminālprocess un viens administratīvā pārkāpuma process. Reģistrēti 9 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā ir cietusi viena persona. Reģistrēta viena zādzība no mājokļa un viena velosipēda zādzība.

Komentāri (0-3/3)

  • ES
    18.07.2022 01:38
    Rakstā, kurā arī bloķēta komentēšanas iespēja: -
    "Daina Vīksne: Dežūrārsta kabinetā risina akūtus jautājumus saistībā ar primārās veselības aprūpes pakalpojumiem" .

    Rakstā ir atrodams komerciāla satura raksturs, kurš jādefinē nevis "lasāmviela", bet "komerciāls saturs".
  • >armijai
    17.07.2022 16:50
    Stulbā zoss
  • Armija
    17.07.2022 07:35
    Pie raksta par obligāto militāro dienestu nav iespējams komentēt. Kāpēc? Dienests uz gadu nebūtu slikti, piedevām ir labi nosacījumi. Bet uztrauc viena lieta, ka visus, iespējams, nopotēs

Atstājiet komentāru