2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī policija vīrietim par agresīvu uzvedību un pretošanos likumsargiem piemēro naudas sodus 250 un 150 eiro

Jēkabpilī policija vīrietim par agresīvu uzvedību un pretošanos likumsargiem piemēro naudas sodus 250 un 150 eiro

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 15 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemts 21 administratīvo pārkāpumu lēmums, tai skaitā 12 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 4. maijā Jēkabpils iecirkņa policisti saņēma informāciju, ka Jēkabpilī, Nameja ielā, kādam dzīvoklim ir izsists loga stikls. Amatpersonas nekavējoties devās uz norādīto adresi, kur persona, kas izsauca likumsargus, norādīja uz kādu vīrieti, savu paziņu, kurš esot sabojājis viņas īpašumu. Sarunas laikā vīrietis atzinās, ka viņš esot izsitis loga stiklu, taču atteicās sniegt paskaidrojumu. Viņš uzvedās agresīvi, lamājās rupjiem un necenzētiem vārdiem, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot sabiedrisko mieru, kā arī uz policistu aizrādījumiem un lūgumiem pārtraukt huligāniskās darbības nereaģēja, tāpēc tika pieņemts lēmums vīrieti aizturēt un nogādāt policijas iecirknī. Persona nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām un pretojās, tādējādi nācās pielietot fizisku spēku. Par mantas bojāšanu policijā tiek precizēti notikušā apstākļi, savukārt par amatpersonu likumīgo prasību nepildīšanu un darba traucēšanu un sīko huligānismu tika sākti administratīvo pārkāpumu procesi, un par minētajiem likumpārkāpumiem piemēroti naudas sodi attiecīgi 250 un 150 eiro apmērā. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 3. maijā Jēkabpils novada Vīpes pagastā vīrietis vadīja transportlīdzekli „Champion 740” un, neievērojot drošu intervālu, uzbrauca apgaismes stabam, to bojājot. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process.

Atstājiet komentāru