2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpilī par nepamatotu policistu izsaukšanu uz veikalu, vīrieti soda ar 70 eiro

Jēkabpilī par nepamatotu policistu izsaukšanu uz veikalu, vīrieti soda ar 70 eiro

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 21 gadījumu, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 6 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 2 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens kriminālprocess, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.   

Kā liecina sākotnējā informācija, 13. aprīlī Jēkabpilī, Nameja ielā, vīrietis apzināti nepamatoti izsauca policiju, informējot, ka veikalā atrodas kāda persona stiprā alkohola reibumā, taču, ierodoties norādītajā adresē, izrādījās, ka izsaucējs maldinājis likumsargus. Par notikušo tika sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 70 eiro.  

Kā liecina sākotnējā informācija, 14. aprīlī Jēkabpilī, Brīvības ielā, vīrietis vadīja automašīnu „Volkswagen Golf Variant”, būdams 1,39 promiļu reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 116 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 50 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 31 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākti 2 administratīvo pārkāpumu procesi un viens kriminālprocess. Reģistrēti 8 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā ir cietusi viena persona un gājusi bojā viena persona.

Atstājiet komentāru