2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī aiztur vīrieti  no Variešu pagasta par Ludzas novadā izdarītu zādzību

Jēkabpilī aiztur vīrieti no Variešu pagasta par Ludzas novadā izdarītu zādzību

3. jūnijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas amatpersonas  sadarbībā ar Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas amatpersonām par zādzību no mājokļa Ludzas novadā, kā arī par cita mantiska rakstura zādzībām Jēkabpils teritorijā, Jēkabpilī aizturēja 1989.gadā dzimušu  vīrieti, informē  VP Latgales reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste Lāsma Kursīte.

2021. gada 14. maijā Ludzas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par to, ka Ludzas novada Ņukšu pagastā nezināmas personas, uzlaužot ieejas durvis, no kādas privātmājas nozaga portatīvo datoru, somu ar dokumentiem un naudu. 

Veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, 2021. gada 2. jūnijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas amatpersonas sadarbībā ar Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas amatpersonām par zādzību no mājokļa Ludzas novadā, kā arī par cita mantiska rakstura zādzībām Jēkabpils teritorijā, Jēkabpilī aizturēja 1989.gadā dzimušu  vīrieti, kura dzīvesvietā, Krustpils novada Variešu pagastā, kratīšanas laikā, tika izņemta daļa no nozagtajām mantām, kā arī 18 gabali dažāda kalibra šaujamieroču patronas un 37 patronām līdzīgi priekšmeti.  

Šobrīd vīrietim par izdarītajām noziedzīgajām darbībām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas un pēc 233. panta 2. daļas.

Atgādina, ka pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas, par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, kā arī pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas, par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, personai draud sods -  brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai  īslaicīga brīvības atņemšana, vai  piespiedu darbs, vai naudas sods.

Atstājiet komentāru