2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Valsts policija atgādina iedzīvotājiem būt piesardzīgiem un parūpēties par sava velosipēda drošību

Valsts policija atgādina iedzīvotājiem būt piesardzīgiem un parūpēties par sava velosipēda drošību

Valsts policija aicina iedzīvotājus novietot velosipēdu drošā vietā:

•    kur uzstādīta videonovērošana;
•    kur ir iespējams velosipēdu uzraudzīt;
•    kur uzturas daudz cilvēku;
•    drošā velo novietnē;
•    iekštelpās, un arī tur pieslēdzot. 

Velosipēdi visbiežāk tiek zagti no iekštelpām – kāpņu telpām, garāžām, šķūņiem un balkoniem, kur tie bieži vien nav pieslēgti vai ir pieslēgti, izmantojot nekvalitatīvus drošības saslēgus. Šādos gadījumos zaglim pietiek ar dažām minūtēm, lai pārkniebtu drošības trosi un dotos prom ar iegūto. Valsts policija aicina izmantot kvalitatīvus un drošus saslēgus, piemēram, U-veida metāliskās slēdzenes, kas ir masīvas, grūti uzlaužamas un kuras ir sarežģīti pārkniebt vai pārzāģēt. Šādu saslēgu izmantošana apgrūtina velozagļa darbu, tādējādi ļaujot pamanīt zādzības mēģinājumu apkārtējiem iedzīvotājiem un ziņot par to policijai.

Novietojot velosipēdu gan iekštelpās gan velo novietnēs, vajadzētu pārliecināties, ka velosipēda pieslēgšana izvēlētajā vietā ir droša – novietni nav iespējams salauzt vai pārvietot un ir iespējams pieslēgt gan riteni, gan rāmi. 

Tāpat, iegādājoties velosipēdu, Valsts policija aicina to reģistrēt CSDD velosipēdu reģistrā, tādējādi nepieciešamības gadījumā vieglāk būs velosipēdu raksturot un policija varēs identificēt konkrētā velosipēda īpašnieku. Informācija par velosipēda reģistrāciju: https://www.csdd.lv/velosipedu-registracija/vispariga-informacija 
Vairāk informācijas par īpašuma drošību pieejama www.manadrosiba.lv

Atstājiet komentāru