2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī plānotajās tirdzniecības vietu pārbaudēs būtiskus pārkāpumus nekonstatē

Jēkabpilī plānotajās tirdzniecības vietu pārbaudēs būtiskus pārkāpumus nekonstatē

Aizvadītās nedēļas nogalē no 12. līdz 14. februārim Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā tika veiktas 579 plānotas pārbaudes tirdzniecības vietās, proti, veikalos, kafejnīcās, degvielas uzpildes stacijās u.c.  215 gadījumos tika doti preventīvi norādījumi, nepiemērojot sodu, bet tikai 17 gadījumos uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi. Savukārt, pārbaudot 332 publiskas vietas – gan ārtelpas, gan iekštelpas, 118 gadījumos tika doti preventīvi norādījumi, nepiemērojot sodu, bet 59 gadījumos uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi, portāla Radio1.lv redakciju informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.
 
 Pārbaudot tirdzniecības vietas, visvairāk pārkāpumu tika novērtoti saistībā ar mutes un deguna aizsegu nelietošanu, kā arī joprojām samērā vieglprātīga attieksme novērojama attiecībā uz aizliegumu pulcēties vienuviet personām no dažādām mājsaimniecībām. Likumsargi uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu 5 gadījumos par iekšējās kontroles sistēmas neesamību tirdzniecības vietās, respektīvi, par to, ka nebija izstrādāta sistēma epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanai, kas ietver apmeklētāju aprēķinu, iekšējās procedūras un kontroles, kā arī atbildīgo personu, lai kontroles institūcijas var objektīvi pārliecināties par prasību izpildi. 

Laika posmā no 12. līdz 14. februārim Jēkabpils iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika veiktas plānotas pārbaudes 168 tirdzniecības vietās, kur netika konstatēti būtiski pārkāpumi. 3 gadījumos par mutes un deguna aizsega nelietošanu tika izteikti brīdinājumi. Par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumiem likumsargi uzsāka 5 administratīvā pārkāpuma procesus. 

Tukuma iecirkņa policisti nedēļas nogalē veica plānotas pārbaudes 33 tirdzniecības vietās. Vienā gadījumā tika uzsākts administratīvā pārkāpuma process un piemērots 50 eiro naudas sods par deguna un mutes aizsega nelietošanu un klientu apkalpošanu ārpus aizsargbarjeras. Pārējos 32 gadījumos likumsargi sniedza preventīvus norādījumus. 

Arī šajā nedēļas nogalē neiztika bez pārkāpumiem, kas saistīti ar vairāku personu, kuras nav no vienas mājsaimniecības, pulcēšanos privātos pasākumos. 14. februārī Tukumā kādā dzīvoklī tika konstatētas 8 personas no dažādām mājsaimniecībām. Policijā par notikušo tika uzsākti 8 administratīvā pārkāpuma procesi un katrai personai piemērots naudas sods 100 eiro. 

Laika posmā no 12. līdz 14. februārim Bauskas iecirkņa policisti pārbaudīja 67 tirdzniecības vietas, kurās tika konstatēti 17 pārkāpumi. Divi administratīvā pārkāpuma procesi tika uzsākti pret juridiskām personām par to, ka nav izstrādāta iekšējā kontroles sistēma, un pārējos gadījumos tika uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi un izteikti brīdinājumi vai piemērota soda nauda 10 eiro par mutes un deguna aizsega nevilkšanu.  

Aizkraukles iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika veiktas pārbaudes 109 tirdzniecības vietās. Likumsargi 43 gadījumos sniedza preventīvus norādījumus, 12 administratīvā pārkāpuma procesi tika uzsākti par deguna un mutes aizsegu nelietošanu, bet 3 – par iekšējās kontroles sistēmas neesamību. Tāpat arī tika pievērsta uzmanība pulcēšanās ierobežojumu ievērošanai un 16 gadījumos par pulcēšanos ar personām no citām mājsaimniecībām tika uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi. 

Aizvadītajā nedēļas nogalē Dobeles iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika pārbaudītas 50 tirdzniecības vietas, 6 gadījumos likumsargi uzsāka administratīvā pārkāpuma procesus par mutes un deguna aizsegu nelietošanu publiskā vietā. Vienā gadījumā brīdinājums tika izteikt autobusa vadītājam, kurš vadīja tranportlīdzekli un nelietoja deguna un mutes aizsegu, kā arī šofera vieta nebija nodalīta ar aizsargstiklu no pasažieriem autobusa salonā. 

Tāpat 13. februārī Auces novada Bēnes pagastā kādā veikalā pircējs aizskarošiem un necenzētiem vārdiem lamājās uz pārdevēju un citiem pircējiem, publiskā vietā lietoja alkoholiskos dzērienu, kā arī atteicās likumsargiem uzrādīt personu apliecinošus dokumentus. Par notikušo policisti uzsāka 4 administratīvo pārkāpumu procesus. 

Jelgavas iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika pārbaudītas 152 tirdzniecības vietas un nevienā no tām netika konstatēti pārkāpumi.

Atstājiet komentāru